Heksachtige hoofddekseltjes, zelf gemaakte pompoenpakjes, verlichte riemen en soms zelfs viervoeters in halloween sferen. De creativiteit in de outfits is weer subliem te noemen tijdens de tweede editie van de Halloween Hondentocht van KNGF Geleidehonden. Met ruim tweehonderd gesponsorde honden en een opbrengst van bijna 22.000 euro kunnen we spreken van een groot succes. 

Als op zaterdagmiddag de eerste teams van start gaan schijnt het zonnetje. Baasjes zijn evengoed gekleed in dikke jassen, want het is fris. Des te fijner is het warme welkom op het Arena-terrein, midden in het Amsterdamse Bos. Een poffertjeskraam voor de baasjes en wie wil kan zich tot een echte griezel laten schminken. Hoofdsponsor Eukanuba staat klaar met een keur aan snacks voor de viervoeters. Nog even op de foto in de photoboot voor een leuk aandenken en hup, het bos in. 

De wandeling is uitgezet met wegwijsbordjes en kaarsjes. Langs de route zijn verschillende attracties opgebouwd. De eerste is een rondvliegende heks met wie het team - als het durft! - op de foto kan. Daarna volgt een zoete verrassing in de vorm van geroosterde marshmallows en dan wordt het echt spannend…

Zombies actief!

De tocht voert langs het zombiecafé. Muziek en licht komt het team tegemoet. Ondertussen klinkt er rechts getik… wat zit daar in de bosjes? Een zombie slaat ritmisch tegen een boom terwijl de andere zombie het gezelschap besluipt. De honden hebben de figuren allang in de gaten en zijn niet onder de indruk, maar bij de baasjes klinkt er geregeld een gilletje of twee. Missie geslaagd! Voor de schrik wordt er een glaasje draken- of heksenbloed aangeboden. 

Dan is het tijd voor de hond om in actie te komen. Bij het Trick & Treat-punt mag er een kunstje worden gedaan voor een lekkere beloning. Buck wordt uitgedaagd om zijn golden retriever-kop door het spookschilderij te steken. Hij aarzelt wat, maar zijn trek in wat lekkers wint en hij steekt zijn blonde kop erdoor. Hij verandert even in een wit aandoenlijk spookje. Zijn baasje is trots en hij krijgt zijn beloning. 

Ook treffen we hier de familie Van der Ham. Moeder Van der Ham is jarig en wilde haar verjaardag graag vieren bij de Halloween Hondentocht. Dus oma’s en kinderen, iedereen is mee om team Mila en Bummer te steunen. De twee hondjes zijn samen voor €200 gesponsord. 

Ondertussen wordt Engelse bulldog Pebbles uitgedaagd de hondentunnel te doorlopen. Haar baasje doet zijn uiterste best en als Pebbles er dan eindelijk in gaat, neemt ze de shortcut en trekt de tunnel in tweeën. Gelukkig weten de begeleiders van hondenschool Jottem de boel weer snel te maken, waarna een deelnemende border colli de tunnel zonder slag of stoot doorrent. De hond krijgt een luid applaus. 

Romantiek tijdens de Hondentocht 

Dan valt de schemer in en komen de lichtjes nog beter tot hun recht. Niet alleen wordt de omgeving een beetje spannender, er hangt ook romantiek in de lucht…

Bij de marshmallow-stand zijn we getuige van een liefdespaar dat samen met hun twee deelnemende honden een stukje van de route is afgeweken. Met een rode avondlucht op de achtergrond geven zij elkaar een lange kus en dan gebeurt het onverwachte. Hij gaat op zijn knieën en vraagt zijn vriendin ten huwelijk! We horen de ‘ja’ niet, maar aan de innige kus die volgt, kunnen we het antwoord wel raden. 

Kim (32) en Bob (34) hadden precies een jaar geleden hun eerste date tijdens de eerste Halloween Hondentocht. “Kim bracht haar hondje soms bij mij in opvang, zo hebben we elkaar ontmoet”, vertelt een stralende Bob na zijn aanzoek. “Onze eerste date was tijdens deze tocht en dus ik vond het wel zo leuk om haar dan hier ten huwelijk te vragen.” Kim kijkt stralend naar haar ring en kan niet stoppen met lachen. “Ik wist het echt niet! Ik was echt verrast!”

Kim is al langer groot fan van KNGF Geleidehonden. “Mijn ex had een buddyhond van jullie. Dus ik weet wat een goed werk KNGF verricht.” Helemaal in de wolken vervolgen Kim en Bob, samen met de honden Che en Zoë hun wandeling. 

Kaarsjes wijzen de weg

Inmiddels is het echt donker. De honden die zich laten sponsoren voor de geleidehonden, dragen tijdens de wandeltocht een verlichte halsband waarmee zij het pad van hun baas kunnen verlichten. Zij doen voor één dag hetzelfde als de KNGF-geleidehonden dag in dag uit doen; ‘het pad van hun gehandicapte baas verlichten’. Daarnaast hebben de baasjes een zaklampje meegekregen. Is het niet té spannend? “Welnee, juist leuk!” is het standaard antwoord. Elke deelnemer geniet met volle teugen. 

Dan lijkt het weer toch nog even roet in eten te gooien. Net als de laatste teams rond acht uur van start willen gaan, begint het vreselijk te hagelen. Er wordt geschuild bij waarzegster Debbie en haar metgezel Tobias. Gewild of ongewild krijgen de teams hun toekomst voorspeld. Gelukkig alleen maar goeds! Ondertussen krijgt een blinde deelneemster even rustig de tijd om alle versiering te voelen. Zij is alvast in de stemming!

Sponsortopper Bambi

Even na achten komt Bambi binnen na vijf kilometer te hebben volbracht. Bambi blijkt de winnaar van de sponsorloop want zij heeft maar liefst €880 opgehaald. Eigenaar Corinna Klein: “Ik ben tandarts en een patiënt van mij heeft een blindengeleidehond. Ik vind het prachtig om te zien hoe zij in staat is zelfstandig op pad te gaan, dankzij haar hond. Dus het was voor mij vanzelfsprekend dat we mee zouden lopen en alle patiënten van de praktijk hebben mee-gesponsord”, verklaart zij de hoge opbrengst. 

En dan druppelen na Bambi ook de laatste wandelaars binnen. Achter hen doven ook de kaarsjes. De Halloween Hondentocht 2018 zit er weer op. Wat hebben we genoten met z’n allen….

Met dank aan..

Uiteraard willen we alle deelnemers bedanken voor hun bijdrage, dankzij hun inspanningen is er een prachtig bedrag opgehaald. Daarnaast hadden we de Halloween Hondentocht niet kunnen organiseren zonder hulp van onze sponsors. Hoofdsponsor Eukanuba heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van het evenement. Maar we zijn ook enorm blij met de steun van Bayer Animal Health en met Van Noord’s Dierenvoeders die de snackzakjes bij de trick & treat ter beschikking heeft gesteld. Veel dank ook aan Varta, voor de zaklampjes en de verlichting langs de route, vouchervandaag.nl voor de prachtig verlichte halsbanden en de marshmallows konden we aanbieden dankzij de steun van Mark’s Party & Catering. 

Bekijk meer foto's in ons album op Facebook

Onze website gebruikt cookies