Rebble en Plato (op de foto) zijn dikke maatjes. Ze zitten samen in één kennel. Alle leerling-geleidehonden delen hun kennel met een andere pupil. Wie bij wie zit, is geen toeval; KNGF-medewerkers kijken zorgvuldig welke honden leuk bij elkaar passen.

Als honden oud genoeg zijn om hun puppypleeggezin te verruilen voor een plek op school – waar ze het echte geleidewerk gaan leren – gaan ze in de KNGF-kennel wonen. Gemiddeld twee keer per maand stroomt er zo’n groepje nieuwelingen binnen. Hun eerste schooldag is natuurlijk reuze-spannend voor deze jonge honden. Ze mogen relaxen door met elkaar spelen op een groot speelveld. De trainers van het “ontvangstteam” delen lekkere brokjes aan ze uit en bespreken wat hen opvalt aan de nieuwkomers. Hoe spelen ze met elkaar, hoe reageren ze als je hun naam roept? 

Kennelmaatjes kiezen

Na een tijdje observeren splitsen de trainers de groep honden. Op die manier kunnen ze goed bekijken welke honden het leuk hebben samen. Trainer Nienke: ‘Als ze bijvoorbeeld al te dol met elkaar doen, is het niet handig om juist die twee bij elkaar in een kennel te zetten. Dan komen ze niet tot rust.’ Gezocht wordt dus naar een fijne combinatie van honden die elkaar graag mogen, maar elkaar ook rust gunnen.

Hondenliefde

Na het buitenspeel-halfuurtje is het tijd om het kennelgebouw op te zoeken. De paartjes zijn inmiddels gevormd naar inzicht van de trainers. Soms blijkt na een dag of zo dat een koppel toch niet de ideale combi is en volgt een wisseling. Maar vaak zitten de pupillen ook maanden bij elkaar. Zoals Rebble en Plato. Die proppen zich zelfs gezellig samen op één hondenbed. Als dat geen liefde is…

We delen regelmatig foto's van onze studenten op Instagram, volg ons hier.

​Een compilatie van nieuwe kennelmaatjes

compilatie van slapende honden, sommige samen in hun bed

Links boven: Vibbes en Zyber
Links onder: Zyber
Rechts boven: Vibor en Yankee
Rechts midden: Trijntje en Tammy
Rechts onder: Vibbes

Onze website gebruikt cookies