Nalaten aan KNGF Geleidehonden

Dankzij nalatenschappen kunnen wij één op de drie honden opleiden tot blindengeleide-, assistentie- of buddyhond. In onze folder leest u meer over de diverse mogelijkheden.

Geef iemand een zelfstandiger leven dankzij een professioneel opgeleide hulphond

Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven van onze cliënten mét hulphond gemiddeld een 8,2 scoort, versus een 4,7 zonder hulphond. De impact is dus enorm: een vrijer, zelfstandiger en mobieler leven. Giften uit nalatenschappen maken het mogelijk dat wij deze honden kunnen opleiden, en kosteloos ter beschikking kunnen stellen aan onze cliënten. KNGF Geleidehonden is ontzettend dankbaar voor elk testament waarin een toegift voor onze organisatie is opgenomen

Nog één keer trakteren

Nog één keer trakteren

Veel mensen willen iets goeds doen in hun leven. Zo ook Tessa Romein (51). Ze is donateur van KNGF Geleidehonden en spaart doppen. Daarnaast heeft ze besloten om haar geld na te laten aan KNGF. ‘In het KNGF-magazine Uitgelaten had ik gelezen dat het mogelijk is om een goed doel op te nemen in je testament. Ik heb meer informatie opgevraagd bij KNGF en naar aanleiding van de nalaten-brochure en een gesprek met Patricia Elings is het balletje gaan rollen.’

 

“Ik kan met mijn nalatenschap straks nog een ‘cadeautje geven’. Ik zie het als nog een keer trakteren, ook al heb ik zelf geen verjaardagen meer.”

Tessa

Help bij het opleiden van geleidehonden

Benoem KNGF Geleidehonden in het testament. Meer weten? Vraag onze gratis brochure over nalaten aan KNGF Geleidehonden aan.

Vraag brochure aan right-arrow  
Neem contact op

Of, neem contact op met Patricia

Patricia Elings, Adviseur Nalatenschappen

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mijn erfenis voor KNGF Geleidehonden regelen?

Om na te laten aan een goed doel is het opstellen van een testament noodzakelijk. Zonder testament bepaalt de wet wat er met de nalatenschap gebeurt.

Hoe stel ik een testament op?

Daar zijn twee manieren voor. Ten eerste kan het bij elke notaris in de buurt. De notaris helpt bij het vastleggen van uw wensen. Kijk voor een notaris in de buurt op notaris.nl. Tegenwoordig is het ook mogelijk om online een testament op te stellen. Dat gaat via nutestament.nl. Deze site rekent een vast laag bedrag.

Op welke manieren kan ik nalaten aan een goed doel?

Nalaten aan een goed doel kan in verschillende vormen: door middel van een erfstelling, een legaat of een fonds op naam.

 

Erfstelling

Een erfstelling is het benoemen tot erfgenaam. Hierin is aan te geven welk deel van de erfenis KNGF Geleidehonden toekomt.

 

Legaat

Een legaat is een vast bedrag, percentage of bezit. Dit specifieke geldbedrag of voorwerp wordt in het testament opgenomen.

 

Fonds op naam

Vanuit dit fonds wordt KNGF Geleidehonden, of één specifiek doel binnen de organisatie, verspreid over meerdere jaren gesteund.

Wordt er belasting afgedragen?

Nee, KNGF Geleidehonden is een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dat maakt dat wij vrijgesteld zijn van erfbelasting. De nalatenschap komt dus geheel ten goede aan onze stichting.Onze website gebruikt cookies