Het afgelopen jaar hebben we, mede dankzij de steun van onze donateurs, gelukkig weer veel mensen kunnen helpen met een professioneel opgeleide hond. In totaal werden er 108 matches tussen hond en baas gemaakt! Deze hondenhelden gaan de wereld van hun nieuwe bazen openen door te zorgen voor meer zelfstandigheid en vrijheid. We lichten er een paar uit.

Labrador Imani was oorspronkelijk in de running voor blindengeleidehond, maar haar grootste talent bleek te liggen in de omgang met kinderen. Daar is Imani stapeldol op en ze doet het dan ook uitstekend als buddyhond autisme.

Kopfoto van labrador Imani

Veel herders heeft KNGF niet, maar de knappe wolfsgrauwe Ginger is er één van en zij is kort geleden afgestudeerd als blindengeleidehond. Haar baas heeft ervaring met herders en samen vormen ze een ijzersterk koppel.

kopfoto van herder Ginger

Golden retriever Tokee is een lieve, aanhankelijke hond. Zich goed concentreren op school was soms lastig, ze doet liever spelletjes. Dat schikt want als buddyhond voor een jongen in een rolstoel mag ze spelen zoveel ze wil.

Kopfoto van golden retriever Tokee

Labrador Ilya is buddyhond voor haar baas met PTSS. Tjonge, wat is het leven van haar baas verbeterd sinds hij Ilya heeft. Hij voelt zich veel beter en energieker en ze brengen samen veel tijd door in het bos. Goed gedaan, Ilya!

Kopfoto van labrador Ilya

Benieuwd welke honden er in 2021 op school zijn gestart?

 

Neem hier een kijkje!
Onze website gebruikt cookies