Sylvana & Arlan

Blindengeleidehond Arlan opende Sylvana's wereld. Studeren, stage lopen, nieuwe vrienden maken, reizen en op pad gaan; samen kunnen ze alles aan! Gelukkig blijft Arlan bij Sylvana en haar gezin als hij met pensioen gaat. In deze ode bedankt Sylvana haar lieve hulphond.

Han & Gustar

Gustar opende Han's wereld. Door zijn buddyhond PTSS moest en durfde Han weer naar buiten en kwam weer in contact met andere mensen. In deze ode bedankt Han zijn trouwe hulphond.

Sandra & Babbe

Sandra en haar assistentiehond Babbe zijn soulmates. Babbe opende Sandra's wereld, met haar hulp kreeg zij haar zelfstandigheid terug en kon er weer meer. Afgelopen jaar ging assistentiehond Babbe met pensioen, er kwam een nieuwe lieve opvolgster bij, maar de liefde voor Babbe blijft. Bekijk hieronder de prachtige ode van Sandra aan haar eerste hulphond, die in juni 2023 overleed.

 

Kwaliteit van leven neemt toe

Kwaliteit van leven neemt toe

KNGF Geleidehonden onderzocht de impact van een speciaal opgeleide hond op het leven van haar cliënten. De kwaliteit van leven mét hulphond scoort gemiddeld een 8,2 onder de geïnterviewden. Dit versus een 4,7 zonder hulphond. De ondervraagde cliënten zijn mensen met een visuele beperking, een lichamelijke functiebeperking, (oud-)geüniformeerden met PTSS (posttraumatische stressstoornis) of ouders van jonge kinderen met autisme. Ervaringen van de naaste omgeving werden ook meegenomen in het kwalitatieve onderzoek.

Open een wereld

Sandra kan nu rekenen op de onvoorwaardelijke steun van haar tweede assistentiehond Dronne. Nog veel meer mensen willen we vooruithelpen met hun eerste hulphond of een kanjer van een opvolger. Help ons met een donatie zodat wij nog meer honden kunnen opleiden!

Ja, ik help mee right-arrow  
Onze website gebruikt cookies