Als de temperaturen dalen en er ook sneeuw kan vallen, is het goed om extra aandacht aan je viervoeter te geven. Met deze tips komt je hond ongeschonden de winter door.

Bescherm zijn pootjes tegen strooizout en kou
Tijdens gladde periodes kan er veel strooizout op de weg liggen. Reinig de poten van je hond altijd met een warme en vochtige doek om het zout te verwijderen en droog ze daarna goed af. Strooizout kan namelijk zeer irriterend werken op de voetzolen. Preventief kun je Vaseline op de tenen en voetkussentjes smeren, het voorkomt irritatie, gaat droge huid of kloofjes tegen en helpt tegen de kou.

Vermijd onderkoeling, houd je hond in beweging 
Als het heel koud is, ga dan niet al te lang met hem naar buiten. Het beste kun je je hond lekker laten bewegen, zodat hij zichzelf warm houdt. Als jullie weer naar binnen gaan, droog hem dan goed af. Tegels en andere harde ondergronden kunnen extra koud aanvoelen. Zorg dan voor een warm kleed. 

Actie Elanco, Seresto, Advantix, Milbemax

strong>Pas op met antivries 
Antivries is door de zoete geur zeer verleidelijk voor honden. Maar let op: dit aantrekkelijke goedje is uiterst giftig voor ze. Als ze het echt gaan drinken, kan het zelfs dodelijk zijn. Berg deze vloeistof dus goed op, zodat jouw hond er niet bij kan. 

Een goede vachtverzorging is essentieel 
Een goed verzorgde vacht zorgt voor extra isolatie, waardoor de huid lekker warm blijft. Terwijl kortharige honden het extra koud kunnen krijgen en een extra jasje verdienen, is het bij de langharige honden juist belangrijk dat ze goed getrimd worden. Vooral de pootjes en voetzolen moeten goed getrimd zijn, zodat sneeuw en vuil tussen de tenen makkelijk te verwijderen is. 

Geniet met mate van sneeuwpret 
Ook veel honden genieten van sneeuwpret! Daarbij happen ze weleens in de sneeuw of ze eten het zelfs op. Dat kan toch geen kwaad, denk je misschien. Maar bij grote hoeveelheden kan dit maag- en darmklachten veroorzaken. Let dus altijd op je hond tijdens het spelen.

hond in de sneeuw

Help jij mee?

Doe een donatie

KNGF ontvangt geen bijdrage van de overheid en is grotendeels afhankelijk van giften en donaties. Met jouw donatie kunnen we nu en in de toekomst honden blijven opleiden voor zulk waardevol werk.

Word een pleeggezin

Jaarlijks worden er ongeveer 200 KNGF-pups geboren. Voor deze pups zoeken we fijne gezinnen waar ze in huiselijke kring mogen opgroeien. Dat is een goede basis om ze te laten slagen als hulphond.

Sponsor een pup

Sponsor een pup en help mee aan onze missie. Dat kan al vanaf € 8,- per maand of eenmalig € 96,-. Via een online dagboek vol foto's, leuke verhalen en filmpjes volg je de avonturen van jouw pup. 

Onze website gebruikt cookies