Informatie puppypleeggezin worden

Blonde pup houdt riem in zijn bek

Het puppypleeggezin is het fundament van de opleiding tot geleidehond. Het gezin zorgt ervoor dat de pup opgroeit tot een stabiele, gehoorzame en zelfverzekerde hond. Dat zijn de noodzakelijke eigenschappen om een betrouwbare blindengeleidehond, autismegeleidehond, assistentiehond of buddyhond te worden.

De taken van een pleeggezin

  • Liefde geven om op te groeien tot stabiele jonge hond.
  • Opvoeding geven om goede hondenmanieren en basiscommando’s te leren.
  • Sociale omgeving bieden om vertrouwd te raken met de wereld om ons heen.
  • Tijd investeren: een pup vraagt veel aandacht en tijd.

Overigens is het geen vereiste dat een puppypleeggezin uit gezinsleden met kinderen bestaat. Als je als echtpaar, jong stel of ander meerpersoonshuishouden aan de voorwaarden voldoet, kom je zeker in aanmerking.

Wij genieten van de pup en maken daarna iemand anders heel gelukkig. Mooier kan toch niet?

José Verschoor - Puppypleeggezin van pup Oakley

Kennismakingsbezoek

Als wij het ingevulde aanmeldingsformulier ontvangen hebben, nemen wij contact met je op om een afspraak te maken voor een kennismaking bij jou thuis. Tijdens dit bezoek bespreken we wat er komt kijken bij de verzorging en opvoeding van een pup in opleiding, iets dat veel tijd en aandacht vraagt van de gezinsleden. Ook de moeilijke zaken, zoals het onvermijdelijke afscheid na dat eerste jaar, komen aan bod. Als deze kennismaking van beide kanten positief uitpakt, word je op de wachtlijst gezet.

Begeleiding 

Voor de pup geplaatst wordt, krijgen alle puppypleeggezinnen de inloggegevens van ons e-learningprogramma, de noodzakelijke handleiding voor elk puppypleeggezin. Hierin lees je alles over de opvoeding en de socialisatie van de pup. 

Als de pup eenmaal bij je thuis is, sta je er niet alleen voor. Elk gezin of verzorger krijgt een instructeur toegewezen die regelmatig op bezoek komt en het gezin begeleidt bij de opvoeding. Er is altijd een telefonische helpdesk beschikbaar. Ervaring met honden opvoeden is dus niet noodzakelijk.

Dit neemt de pup mee

Iedere pup krijgt een volledige uitrusting van ons mee:

  • Mand
  • Kam, borstel en fluitje
  • Voer- en drinkbakken
  • Riem en halsband
  • Voer

Kosten

KNGF Geleidehonden betaalt het voer en de dierenartskosten.

Servicebureau Training & Zorg

Servicebureau Training & Zorg

Servicebureau Training & Zorg