In een testament is het is mogelijk om iemand tot erfgenaam te benoemen. Dit heet een erfstelling. Ook een goed doel kan benoemd worden tot erfgenaam.

Bepaling

De erfstelling moet duidelijk aangeven wie precies de erfgenamen zijn. Het geeft ook aan hoe groot het gedeelte is dat een bepaalde erfgenaam erft. De erfstelling kan bijvoorbeeld bepalen dat er één erfgenaam is die de hele nalatenschap krijgt. Maar het kan ook bepalen dat er drie erfgenamen zijn, waarvan de eerste erfgenaam 50% van de nalatenschap krijgt, en de tweede en derde erfgenaam elk 25% van de nalatenschap.

Beneficiaire aanvaarding

Een nalatenschap bestaat meestal uit bezittingen en schulden. KNGF Geleidehonden is als goed doel verplicht om een nalatenschap beneficiair te aanvaarden. Dat houdt in dat KNGF Geleidehonden nooit aansprakelijk kan worden gesteld, mochten de schulden in een nalatenschap hoger zijn dan de baten. Dit geldt voor alle manieren van nalaten. 

Ria

Waarom Ria nalaat aan KNGF

Ria is een enthousiaste vrijwilliger van KNGF Geleidehonden. Ze heeft, na overleg met haar kinderen, besloten om alles na te laten aan KNGF Geleidehonden.

Lees het verhaal van Ria

Meer weten over nalaten aan KNGF?

Praktische informatie

U kunt op verschillende manieren nalaten aan KNGF Geleidehonden. Wij zetten graag alle praktische informatie voor u op een rij.

Magazine aanvragen

Alles even rustig nalezen? Vraag dan vrijblijvend ons magazine over nalaten aan KNFG Geleidehonden aan.

Terugbelverzoek

Heeft u vragen, of wilt u advies over nalaten aan KNGF? Patricia Elings, adviseur nalatenschappen, staat u graag te woord.
Onze website gebruikt cookies