"Ik laat alles na aan KNGF Geleidehonden"

Ria zit voor een boom met een zwarte labrador

Wanneer je Ria van der Eijk vraagt waarom zij zich zo inzet voor KNGF Geleidehonden begint ze te stralen. “Niet alleen omdat ik van honden houd, maar ook omdat ik zie hoe een geleidehond je leven enorm ten goede verandert.” Zo vangt zij geleidehonden op als zij niet mee kunnen met vakantie of hun baas ziek is en rijdt zij blinde of zeer slechtziende cliënten naar de faculteit Diergeneeskunde in Utrecht wanneer hun trouwe viervoeter een medisch onderzoek moet ondergaan. Ook staat Ria regelmatig bij stands van KNGF Geleidehonden op verschillende beurzen en events, ondersteunt ze administratief de afdeling Training en Cliëntenzorg en helpt ze bij rondleidingen en open dagen. Ria doet het allemaal met veel plezier.

Een geleidehond verandert je leven

“Soms zie je op een open dag dat mensen twijfelen of ze een blindengeleidehond moeten aanvragen. Het lijkt hen ook een ‘gedoe’. Maar dan spreek je ze een jaar later en zeggen ze: “Het is zo fantastisch, had ik dit maar eerder gedaan!” Hun sociale leven gaat er vaak enorm op vooruit. Mensen gaan vaker de deur uit en maken makkelijker contact. Dat vind ik zo mooi.”

Jarenlang heeft Ria een zwarte labrador, Clifford, in huis gehad. Clifford was een succesvolle KNGF-dekreu, waar Ria helaas afscheid van heeft moeten nemen. “Ik heb veel honden gehad, maar hij was speciaal voor mij. Clifford was een lieve knuffelbeer, maar ook loeisterk. In het begin luisterde hij amper en rende vooral zijn hormonen achterna. Later werd dat gelukkig minder.”

KNGF Geleidehonden in hart in nieren

KNGF Geleidehonden maakt zo’n belangrijk deel uit van Ria’s leven, dat ze besloten heeft om ons op te nemen in haar testament. “Mijn man is overleden en ik heb twee kinderen. Eerst had ik geregeld dat de kinderen ieder één derde deel zouden krijgen en KNGF Geleidehonden ook. Maar nu zijn mijn zoon en dochter volwassen, met een baan en een eigen leven. Daarom heb ik ze gevraagd of ze het goed vonden als ik alles zou nalaten aan KNGF Geleidehonden. Dat was het geval. Ze zijn namelijk totaal niet materialistisch ingesteld.” We hopen uiteraard dat die tijd nog lang op zich laat wachten. Ria is goud waard voor KNGF Geleidehonden!

Campagne Toegift.nl 

Ria doet mee aan de campagne van toegift.nl, waarin ze vertelt waarom ze haar nalatenschap op deze manier geregeld heeft.
Bekijk haar verhaal hier. 

Meer over nalaten

Executeurschap    Brochure aanvragen

Neem contact op met Patricia Elings

/storage/configurations/geleidehondnl/uploads/employee/image/original/594a745997333.jpg

Patricia Elings

Adviseur Nalatenschappen

Onze website gebruikt cookies