Maak een wereld van verschil

Een geleidehond maakt de stap naar buiten kleiner, zodat het sociale leven van mensen weer groter wordt. Help jij mee?

Doneer nu eenmalig

 

15 euro

Help mee drempels weg te nemen


Doneer nu
 

30 euro

Help mee het sociale leven te vergroten


Doneer nu
 

45 euro

Help mee weer volop in het leven te staan


Doneer nu

Help je mee?

Uit onderzoek blijkt dat de kwaliteit van leven van onze cliënten mét hulphond gemiddeld een 8,2 scoort, versus een 4,7 zonder hulphond. ‘Ik durfde niet zonder mijn ouders of zus naar buiten. Maar ik was spaarzaam met hulp vragen, dus ging alleen de deur uit als het écht nodig was.', zegt Sylvana. Ze is slechtziend geboren en door een harde val op het ijs is het sinds haar twaalfde helemaal donker in één oog. 'Met de komst van blindengeleidehond Arlan kon ik mijn eigen plan trekken en zelfstandig studeren aan een hogeschool. Arlan heeft mijn wereld vergroot.’ Wil jij ook werelden helpen openen? Steun dan de opleiding van onze hulphonden. Met jouw donatie zorg je ervoor dat we de levenskwaliteit van meer mensen zoals Sylvana kunnen verbeteren.

Samen kunnen we nog meer werelden openen

Samen kunnen we nog meer werelden openen

KNGF leidt blindengeleidehonden op voor blinde en slechtziende mensen. Door hun handicap is de stap om naar buiten te gaan behoorlijk groot. Veilig binnen blijven maakt hun wereld eenzaam en klein. Een blindengeleidehond biedt steun en hulp! Zij verlagen de drempel om naar buiten te gaan. Zo'n hond geeft vertrouwen en hulp: ze worden opgeleid om hun baas veilig van A naar B te brengen. Slordig geparkeerde fietsen, vuilnisbakken of terrassen; veel stoepen staan er vol mee. Een blindengeleidehond leidt zijn baas soepel om deze hindernissen heen. 

Alle cliënten voelen zich met hulphondzelfstandigeren beter in staatsociale contacten te onderhouden

Vraag naar blindengeleidehonden neemt toe

Helaas staan er meer mensen op de wachtlijst dan het aantal honden dat we jaarlijks kunnen opleiden. Uit onderzoek blijkt dat de behoefte aan blindengeleidehonden de komende jaren alleen maar toeneemt. Om nog meer mensen vooruit te helpen met een geleidehond, moeten we investeren in meer honden en meer trainers. We zullen dus meer kosten moeten maken om dat doel te bereiken. Help jij ons om de wereld van mensen met een handicap te vergroten?

Help je mee?

Voor nog zoveel mensen is de stap om naar buiten te gaan en weer volop in het leven te staan de groot. Al deze mensen willen we vooruithelpen met een blindengeleidehond. Dat kunnen we alleen bereiken met jouw hulp.

Doneer nu right-arrow  
Samen kunnen we nog meer werelden openen
 

Mijn dromen reiken verder dankzij blindengeleidehond Roos

Cliënt Anna

 

Wist je dat...

Wat biedt een geleidehond

  • Veiligheid: de baas hoeft niet meer bang te zijn om te struikelen, vallen of ergens tegenaan te lopen.
  • Snelheid: de baas hoeft niet meer over elke stap na te denken, de hond helpt te zoeken naar zebrapaden of alternatieve routes bij wegopbrekingen.
  • Bewegingsvrijheid: de baas gaat gemakkelijker naar buiten, dankzij de steun en hulp van de hond.
  • Energie: het lopen met een geleidehond gaat sneller en is minder vermoeiend dan het lopen met een taststok. De baas kent de route en laat zich met commando's leiden door de hond. Zo houdt hij meer energie over voor andere zaken zoals werk, hobby's, familie en vrienden. 
  • Vriendschap: de baas heeft altijd een vriend bij zich waardoor contact leggen makkelijker wordt. 

Open ook een wereld

Doneer nu right-arrow  
Onze website gebruikt cookies