KNGF Geleidehonden biedt de buddyhond PTSS workshop aan waarin (oud-)geüniformeerden van defensie, politie of brandweer met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) kennis en vaardigheden krijgen aangereikt om een eigen hond te trainen als helpende buddy.

De organisatie leidt sinds 2013 buddyhonden PTSS op en werkt hiervoor samen met hulpverleners van het Nederlands Veteraneninstituut. Deelnemers kunnen baat hebben bij een zelf getrainde huishond die zij zelf aan de hand van speciale workshopsessies vaardigheden kunnen bijbrengen.

Helpen bij dagelijkse uitdagingen

De aanwezigheid van een hond die op de juiste manier wordt getraind en ingezet door iemand met PTSS, kan onder meer resulteren in verminderde angst, een toegenomen beheersing van emoties en het gemakkelijker omgaan met dagelijkse routines en activiteiten.

De belangstelling voor professioneel getrainde buddyhonden is inmiddels groter dan het aantal opgeleide honden dat KNGF Geleidehonden jaarlijks kan afleveren. De buddyhond PTSS workshop maakt het nu toch mogelijk om meer mensen te helpen bij de dagelijkse uitdagingen die zij ervaren door hun PTSS.

Van begin tot eind begeleiding en advies

De buddyhond PTSS workshop biedt deelnemers praktische ondersteuning en informatie in de vorm van onderwijsmateriaal, contact met mededeelnemers. Deelnemers wonen een reeks van vier workshops bij om inzicht te krijgen in de mogelijkheden die een hond kan hebben bij hun PTSS problematiek, maar ook om hun ervaringen op dit vlak uit te wisselen met andere deelnemers en ervaren buddyhondbezitters.

Deelnemen

De workshops staan open voor (oud-)geüniformeerden met PTSS. Deelnemers met èn zonder eigen hond zijn welkom. De kosten voor deelname bedragen € 125,- per deelnemer, die een vaste volwassen begeleider mee mag nemen tijdens de sessies. Na het afronden van de workshop wordt geen certificaat of officieel KNGF-dekje verstrekt.

Neem voor meer informatie of het aanmelden voor deze workshop contact met ons op via 020- 496 93 30 of per email: service@geleidehond.nl

Onze website gebruikt cookies