Gastspreker uitnodigen

Ambassadeurs aan het woord

Assistentiehond Babbe ligt naast de rolstoel van haar baas.

Nodig onze ervaringsdeskundige ambassadeurs uit! Luister naar hun verhaal, vraag ze het hemd van het lijf en kom alles te weten over onze organisatie en de honden.

Verschillende verhalen

Als organisatie hebben wij een aantal vertegenwoordigers van onze geleidehondenbazen en fokgast- en puppypleeggezinnen aangesteld als ambassadeur. Onze ambassadeurs geven, met hun geleidehond, assistentiehond of pleegpup, graag een presentatie, gastcollege of lezing. Zij weten het verhaal van KNGF Geleidehonden treffend over te brengen. De persoonlijke ervaringen die ze eraan toevoegen geven de presentaties een uniek karakter. Ambassadeurs met een pleegpup kunnen bijvoorbeeld boeiend vertellen over het bijzondere vrijwilligerswerk dat ze voor ons doen. De andere ambassadeurs zijn echte ervaringsdeskundigen die het verhaal opluisteren met hun eigen belevenissen met hun blindengeleidehond, assistentiehond, buddyhond of autismegeleidehond.

Waardevolle informatie

Bovendien is het niet alleen vermakelijk en interessant om naar de verhalen van onze ambassadeurs te luisteren. Het kan ook van nut zijn. Voor jouw organisatie bijvoorbeeld, want is jouw bedrijf wel zo toegankelijk voor mensen met een beperking als je denkt? Onze ambassadeurs delen deze en andere waardevolle informatie graag.

Nodig een ambassadeur uit voor een:

  • lezing
  • bedrijfspresentatie
  • inspiratiesessie
  • spaaractie of sponsorloop
  • cheque overhandiging
  • gastles basisonderwijs, bijvoorbeeld bij een verkeersles
  • gastcollege studenten middelbaar en hoger onderwijs

Wat te verwachten?

  • Voorlichting over de opleiding van de hond. 
  • Kennismaking met het werk van de geleidehond door middel van hun ervaringsverhaal en filmpjes.
  • Het persoonlijke verhaal van onze ambassadeurs over hun leven met geleidehonden.

Praktische informatie:

Een presentatie duurt tussen de 30 en 120 minuten. De precieze invulling stemmen we af op de doelgroep en stellen we in overleg vast.
Gastlessen zijn geschikt voor alle schooltypen. Basisscholen kunnen vanaf groep 4 een gastles aanvragen. Per bezoek vragen we een bijdrage van € 35,- per ambassadeur per dagdeel, hiermee vergoeden wij o.a. de reiskosten van onze ambassadeurs. 

Veel van onze ambassadeurs zijn blind of zeer slechtziend. Zij reizen zelfstandig, maar kunnen niet zelfstandig een locatie vinden, daar zij de straatnamen en huisnummers niet kunnen lezen. Daarom vragen wij om de ambassadeur op te halen van een bus- of treinstation in de omgeving.

In verband met de corona-situatie kiezen wij ervoor om in overleg te kijken naar de mogelijkheden om een voorlichting of gastles op locatie te geven. Dit kan alleen gebeuren met inachtneming van de geldende corona-maatregelen. 

Onze website gebruikt cookies