Regelmatig zetten we een werkende hulphond in het zonnetje. Een welverdiende 'werknemer van de ma(a)nd.' Deze keer is dat assistentiehond Guinness! Lees hieronder waarom hij deze titel heeft verdiend.

Een hulphond op de kantoorvloer, niet elke werkgever durft het aan. Toch hoeft het allemaal niet spannend te zijn. Een hulphond heeft namelijk een meerwaarde voor de baas én het bedrijf, weet Monique van de Lest, HR-manager bij LVS. Daar vormen Pieter van der Linden en zijn assistentiehond Guinness volgens haar een fantastisch duo. Pieter zit vanwege een erfelijke spierziekte in een rolstoel, maar dankzij de steun van Guinness kan Pieter met plezier werken.

‘We werken met 9 mensen op de verdieping en iedereen is altijd blij als Guinness, met zijn prachtige flapperende oren, binnenkomt. Hij brengt iets extra’s. Guinness is altijd vrolijk, echt een blij ei. Hij komt geregeld bij iemand een aai halen. Guinness is ook dol op fruit. Vaak weet hij zijn mooie ogen in te zetten om voorzichtig te bedelen aan de koffietafel: is er misschien ook iets lekkers voor mij?

Steun en toeverlaat
Voor Pieter is Guinness niet meer weg te denken uit zijn leven. Het is niet alleen een heel fijne hulp – hij doet de lift open, pakt dingen op van de grond – maar ook een enorme steun in lastige situaties. Hij voelt het duidelijk aan als Pieter iets moet doen waar hij het moeilijk mee heeft. Dan gaat hij dicht tegen zijn benen aan zitten alsof hij wil zeggen: kom op, we doen dit samen, ik ben er voor je.

Iedereen is gek op Guinness. Het is ook heerlijk om tussen het werk door met hem te knuffelen, hem lekker te aaien of met hem te spelen. Hij zorgt echt voor een andere dynamiek op het werk, is supervrolijk en zorgt voor ontspanning. Ik ben voor honden op alle afdelingen en vestigingen!

Windjes
Zijn er ook nadelen? Soms wel. Dan zitten we in een vergadering en is Guinness uiteraard met Pieter mee. Hij ligt dan heerlijk onder de vergadertafel te slapen. Af en toe laat hij er dan eentje vliegen… Nou, die windjes kunnen enorm stinken!’

Medewerker van de mand Guinness naast zijn baas

KNGF opent werelden!

Het is onze missie om mensen meer vrijheid en zelfstandigheid te geven met behulp van een professioneel opgeleide hond. Dan houden onze cliënten meer energie overom bijvoorbeeld te kunnen werken. Wil je meer lezen over hoe je om moet gaan met een hulphond?

Folder: Hond over de vloer

Onze website gebruikt cookies