Emilie Blekman vindt het absurd dat er nog steeds plekken zijn waar hulphonden geweigerd worden. Bij Café Blek in de Amsterdamse rivierenbuurt zijn ze in ieder geval van harte welkom!

Emilie: ‘We hebben deze zaak nu zo’n 10 jaar en in die tijd zal er heus wel een hulphond binnen zijn geweest, maar we hebben geen vaste gast met een hulphond. Honden zijn bij ons sowieso welkom. Mits ze zijn aangelijnd zijn. Als honden rondscharrelen in de zaak en wij lopen daar met dienbladen met hete thee en koffie, dan kan dat problemen geven. Dus dat willen we niet. Maar als ze rustig bij de tafel blijven, heb je geen last van honden. Een kinderwagen staat vaak meer in de weg.

Bak water staat standaard buiten

Buiten hebben wij altijd een bak water staan voor de viervoeters. Gedurende de dag gaat deze het hele terras over langs alle honden van de terrasgasten. Met warm weer vullen we hem minstens twee keer per dag bij. We hebben veel vaste gasten met een hond en soms hebben ze ook hun eigen uitvouwbare drinkbakje mee.

‘Die wet kende ik ook niet’

Bij ons zijn hulphonden uiteraard welkom, ik vind het absurd dat er ondernemers zijn die mensen met een hulphond weigeren. Maar ik wist niet dat het zelfs bij wet verboden is om bazen met hun hulphonden te weigeren. Logisch ook, want het is hetzelfde als tegen iemand in een rolstoel zeggen: jij mag wel naar binnen, maar je rolstoel moet buiten blijven.’

Ook laten zien dat hulphonden welkom zijn in jouw zaak? Vraag een sticker aan:

  • Ik wil geen stickers maar wel een donatie doen aan jullie organisatie, klik hier
  • Ben je ondernemer en wil je een hulphond is welkom-sticker voor je eigen zaak, klik hier
Onze website gebruikt cookies