Koning Willem-Alexander, zijn moeder Beatrix, zijn oma Juliana en overgrootmoeder Wilhelmina; al deze royals zijn bij ons op bezoek geweest. Zijne Majesteit Willem-Alexander was te gast bij ons 80-jarig jubileum in 2015. Hij genoot zichtbaar van het knuffelen met de leerlingen-honden. Net als zijn moeder en oma eerder, sprak hij zijn bewondering uit voor ons werk en het belang van hulphonden voor mensen met een beperking. Daaraan denken we graag terug, in dit jaar waarin we onze 85-ste verjaardag vieren. Hopelijk is onze vorst bij het volgende jubileum weer van de partij. In onderstaande foto's nemen we je mee in de band tussen onze geleidehondenschool en het Koninklijk Huis.

1935. Prinses Juliana opent geleidehondenschool in Amsterdam
Op 30 september opent Prinses Juliana de geleidehondenschool van het 'Nederlandsch Geleidehonden Fonds', op de Middenweg 333 in Amsterdam. Op het moment van opening waren er al enkele blindengeleidehonden opgeleid, waaronder Sunny, de befaamde, allereerste geleidehond van Nederland.


1985. Koningin Juliana opent de geleidehondenschool in Amstelveen
De opening van de nieuwe geleidehondenschool in Amstelveen valt samen met het 50-jarig bestaan van het inmiddels Koninklijk Nederlands Geleidehonden Fonds. Met de gouden sleutel die de koningin krijgt aangereikt door golden retriever Goldie, opent zij officieel de geleidehondenschool die nog altijd op deze locatie is gevestigd.

2003. Koningin Beatrix opent nieuwe gebouw Amstelveen
Onder grote belangstelling van heel veel journalisten en fotografen opent Koningin Beatrix, samen met geleidehond in training Amy, op 14 mei 2003 de geheel nieuwe geleidehondenschool. De kennels voldoen – nog altijd – aan de modernste inzichten op het gebied van hondenwelzijn. In dit Hilton voor honden is alles gedaan om het de hulphonden in opleiding naar de zin te maken.

2010. Viering 75-jarig jubileum KNGF Geleidehonden
Ter ere van het 75-jarig bestaan van KNGF Geleidehonden vereert Koningin Beatrix ons nogmaals met een bezoek. Ter gelegenheid van dit jubileum is een kunstwedstrijd uitgeschreven voor mensen met een visuele beperking. De koningin bezoekt de tentoonstelling en bewondert de kunstwerken. Maar zoals altijd bij de Oranjes gaat haar grootste bewondering uit naar onze honden in opleiding.

2015. Viering KNGF Geleidehonden 80 jaar
Koning Willem Alexander legt het 8ste koninklijke bezoek aan KNGF Geleidehonden af ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan. Hij opent voor deze gelegenheid de eerste virtuele geleidehondensimulator ter wereld. Hoezeer hij ook onder de indruk is van deze geleidehondenbeleving, het bezoek aan de kennel blijft altijd een hoogtepunt. Geleidehond in opleiding Balai lapt ieder protocol aan zijn laars. Hij vindt de koning lief!

Foto's: Anko Stoffels

Bij koninklijk bezoek hoort een erehaag. En wat is er mooier dan een erehaag van hulphonden in opleiding. Samen met hun trainers hebben zij zich keurig opgesteld langs de KNGF-paarse loper om de koning te ontvangen. Normaal gesproken mogen de honden als ze hun tuig dragen niet worden geaaid. Maar voor Koning Willem Alexander maakten we deze ene keer een uitzondering.
Onze website gebruikt cookies