Veel mensen vragen zich af hoe het is om een visuele beperking te hebben en je te laten begeleiden door een blindengeleidehond. Hier heeft KNGF Geleidehonden op ingespeeld door de blindengeleidehondenbeleving in het leven te roepen.

De beleving laat door middel van virtual reality een persoon ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben en begeleid te worden door een geleidehond. Schrijf je hier in.

Bewustwording en besef creëren

Het doel van deze simulator is het bewustzijn te vergroten van wat het betekent om niet te kunnen zien in een wereld die volledig is ingericht op ziende mensen. Dagelijkse situaties voor mensen met een visuele beperking worden nagebootst met behulp van een loopband, een virtual realitybril en een geleidehondenbeugel.

Geleidehondenbazen krijgen nog altijd weinig begrip van het publiek. Regelmatig worden zij vanwege de aanwezigheid van de hond geweigerd in taxi’s en in openbare gelegenheden. Ook worden de signaalstokken van geleidehondenbazen nog steeds genegeerd bij een oversteekplaats door fietsers en automobilisten die niet op de rood-witte stok letten.

Dit en andere onnodige situaties hopen we steeds minder te laten voorkomen door meer bewustwording te creëren met onze geleidehondenbeleving.

Meld je aan voor een bezoekje aan de beleving

80-jarig jubileum

De simulator is onderdeel van het bijzondere mini-museum dat KNGF Geleidehonden ter ere van het 80-jarig jubileum heeft opgericht in samenwerking met Wennekes Office for Imagination. Dit bureau is ook bekend van de beroemde tentoonstellingen Royal Delft Experience, Corpus in Oegstgeest en van de Efteling-attractie Pandadroom. Na de bijzondere ervaring van de beleving wordt de bezoeker langs een tentoonstelling geleid die het verleden, het heden en de toekomst van KNGF Geleidehonden belicht.

Vragen?

Voor vragen over de geleidehondenbeleving kun je mailen naar beleving@geleidehond.nl.

Onze website gebruikt cookies