Over de tocht

Waar start & eindigt de Halloween Hondentocht?
Op het Arenaterrein in het Amsterdamse Bos

Hoe kom ik daar?
Per auto
- Vanaf Rijksweg A9 Afslag 5. Dan Keizer Karelweg en Amsterdamseweg volgen tot grens Amstelveen/Amsterdam; Nieuwe Kalfjeslaan. Bij stoplichten voor kerk linksaf het Amsterdamse Bos in, over de spoorbaan. Helemaal rechtdoor rijden tot groot parkeerterrein.
- Vanaf Rijksweg A10
Afslag S108. Volg de Amstelveenseweg (langs VUmc) richting Amstelveen tot de grens Amsterdam/Amstelveen. Bij de kerk en het stoplicht rechtsaf. Daarna als boven.

Openbaar vervoer
- Vanaf Leidseplein Bus 170 (Uithoorn), uitstappen halte Nieuwe Kalfjeslaan. Bus 172 (Kudelstaart), uitstappen halte Nieuwe Kalfjeslaan.
- Vanaf Station WTC Metro 51 (Amstelveen), uitstappen halte Uilenstede (10 min. lopen richting Schiphol). Tram 5 (Amstelveen), uitstappen halte Uilenstede (10 min. lopen richting Schiphol). Bus 166 (Amstelveen), uitstappen halte Nieuwe Kalfjeslaan.
- Vanaf Amstelstation Metro 51 (Amstelveen), uitstappen halte Uilenstede (10 min. lopen richting Schiphol).
- Vanaf Haarlemmermeerstation
Bus 170 (Uithoorn) of 172 (Kudelstaart), uitstappen halte Nieuwe Kalfjeslaan.

Kan ik er parkeren?
Er is voldoende parkeergelegenheid vlakbij het Arenaterrein. 

Moet ik voor parkeren betalen?
Nee, het parkeren in het Amsterdamse Bos is gratis.

Tot wanneer kan ik mij inschrijven? 
Inschrijven kan t/m 24 oktober 2019 op actievoorgeleidehonden.nl of totdat het maximum aantal deelnemers behaald is.

Is de tocht leuk voor kinderen?
De Halloween Hondentocht is superleuk voor kinderen! Er is onderweg van alles te zien en te doen. En hoewel het Halloween is, maken we het nu ook weer niet zo eng dat ze daarna niet meer kunnen slapen. Op het Arenaterrein zijn ook nog allerlei activiteiten.

Mogen kinderen zich verkleden?
Jazeker! Volwassenen mogen dit ook. Vorig jaar kwamen er hele gezinnen die zich hadden verkleed. Leuk juist. 

Is het een zware tocht?
Wij denken dat dit meevalt. Voor iedereen die een beetje sportief is, is de tocht gemakkelijk te lopen. De tocht gaat voornamelijk over verharde bospaden. 

We willen graag met een groepje (honden) samen lopen. Kunnen we dan gelijk starten?
Wil je met een aantal mensen samen de Hondentocht lopen, laat ons dit dan weten via een mailtje naar Halloween@geleidehond.nl.

Zijn er omstandigheden waarbij de tocht niet doorgaat?
Veiligheid staat voorop. Bij hevige wind, onweer of andere gevaarlijke omstandigheden zullen wij de tocht aflasten. Bij regen gaat de tocht gewoon door. Mocht de tocht niet door kunnen gaan, dan communiceren wij dat op onze website en via Facebook.

Wij hebben 3 kinderen, maar er mogen max. 4 personen per hond meelopen. Wat nu?
Als het gaat om 5 personen uit één gezin geef dit dan door via Halloween@geleidehond.nl. Dan knijpen wij een oogje dicht. 

Is de tocht toegankelijk voor mensen met een beperking?
Dat hangt van de beperking af. Een groot deel van de paden van het Amsterdamse Bos is geasfalteerd en dus ook toegankelijk voor rolstoelen. Er is echter een klein deel van de route slecht begaanbaar met een rolstoel. Mocht je in een rolstoel zitten en graag mee willen doen, neem dan even contact op, dan bedenken we graag samen een goeie oplossing. 

Wat als er iets gebeurt met mij of mijn hond?
Op het terrein is een EHBO-post van het Rode Kruis aanwezig. Voor honden die gewond raken hebben wij een dierenarts in de buurt die beschikbaar is. Vorig jaar hebben we van beiden geen gebruik hoeven maken.

Kan er worden gepind bij op het evenemententerrein?
Consumpties kunnen alleen contant worden afgerekend.

Waarom is gekozen voor het thema Halloween?
Halloween – op 31 oktober – is een feest van duisternis en licht. In de donkere dagen voor kerst is een gidslicht noodzakelijk om je weg door het donker te vinden. De honden die zich laten sponsoren voor de geleidehonden dragen een verlichte halsband waarmee zij het pad van hun baas verlichten. Zij doen voor één avond/middag hetzelfde als onze geleidehonden dag in dag uit doen; ‘het pad van hun gehandicapte baas verlichten’. 

De Halloween Hondentocht heeft niets te maken met boze geesten of ‘duivelse praktijken’. Het is slechts een ludieke manier om fondsen te werven voor de opleiding van onze geleidehonden om zo onze cliënten verlichting te kunnen bieden met een professioneel getrainde hond.

Inschrijven voor de Halloween Hondentocht 2019

Over de honden

Waarom moet een hond minimaal 1 jaar oud zijn?
Wij zijn zuinig op onze eigen honden die wij opleiden en wij willen dat graag ook op jouw hond zijn. Wij vinden dat de tocht voor honden jonger dan 12 maanden zowel fysiek als psychisch te belastend is. Volgend jaar is je hond natuurlijk van harte welkom! 

Mag mijn jonge hond wel mee in een karretje?
We houden de leeftijdsgrens van één jaar aan. In een karretje is er minder fysieke belasting, maar de mentale belasting blijft dezelfde. 

Mag mijn jonge hond wel meedoen als ik eerder stop met lopen?
Ook hier geldt dat de belasting fysiek dan minder is, maar mentaal dezelfde blijft.

Wat is de maximumleeftijd dat een hond mag meedoen? 
Er is geen maximum leeftijd voor de deelname. Wel moet de hond nog fit genoeg zijn om de tocht zonder pijn of uitputting te kunnen lopen.

Is ieder hondenras welkom om meelopen?
Alle hondenrassen zijn welkom. De voorwaarde is dat honden zich naar hond en mens netjes en vriendelijk gedragen. Agressie wordt niet toegestaan. Daarnaast moet ook het dierenwelzijn zijn gewaarborgd. Voldoet een hond niet aan bovenstaande 2 voorwaarden, dan kan de organisatie de hond deelname aan of voortzetting van de tocht ontzeggen. Wij willen graag dat het voor iedereen een leuke tocht is.

Over het sponsorgeld

Wat doen jullie met de opbrengst van de tocht?
Het sponsorgeld dat bij elkaar wordt gelopen door alle deelnemers wordt besteed aan de opleiding van onze geleidehonden. 50 euro staat symbool voor een week verzorging en opleiding van een geleidehond.

Mag ik ook meer doneren dan 50 euro?
Natuurlijk mag dat. Graag zelfs! Vorig jaar waren er mensen die meer dan 1500 euro ophaalden aan sponsorgelden. We zijn blij met ieder bedrag, groot of klein.

Wat gebeurt er als ik het bedrag van 50 euro niet haal? 
Je kunt dan helaas de tocht niet meelopen. 

Tot wanneer kan ik uiterlijk het geld overmaken?
De laatste dag dat het geld kan worden overgemaakt is vrijdag 25 oktober 09.00 uur 2019.

Wie betaalt de kosten voor de Halloween Hondentocht?
Voor de Halloween Hondentocht hebben we een aantal sponsors bereid gevonden een bijdrage te geven voor de organisatie van de tocht. Deze sponsors kom je ook onderweg tegen.

Inschrijven voor de Halloween Hondentocht 2019

Onze website gebruikt cookies