De inschrijving is gesloten; je kunt je niet meer inschrijven voor de Halloween Hondentocht. Een meelopende hond sponsoren kan nog wel: bekijk alle deelnemers en hun motivatie hier. 

Laat jouw hond minimaal € 50,- aan sponsorgeld ophalen, zodat een geleidehond naar school kan. En geniet samen van een spannende tocht!

KNGF Geleidehonden organiseert op zaterdag 27 oktober de Halloween Hondentocht in het Amsterdamse Bos. Elke hond, vanaf één jaar oud, kan al meelopen voor een sponsorbedrag van minimaal € 50,-.  Je hondenheld krijgt bij de start van de wandeltocht zijn eigen lichtgevende halsband. Zo verlicht hij voor een dag jouw pad zoals geleidehonden dat dag in, dag uit voor hún baas doen.

Voor één dag geleidehond

De Halloween Hondentocht gaat door het schemerige Amsterdamse Bos, een prachtige locatie voor het echte Halloween-gevoel. Je kunt kiezen voor een route van 3 of 5 kilometer. 

Onderweg zijn er ludieke activiteiten en spannende belevenissen voor jou en je hond. Jouw viervoeter verdient een hondenkoekje bij het Trick & Treat-punt door hem een kunstje te laten zien. Of vraag tips aan de hondentrainers hoe je jouw hond zo’n trucje kunt leren. Bij de finish van de wandeling zijn verschillende lekkernijen verkrijgbaar, uiteraard in Halloweenstijl.

Tijdens de Halloween Hondentocht is jouw hond de held die het verschil maakt! Het minimale sponsorbedrag dat hij bij elkaar loopt, is genoeg voor een week verzorging van een geleidehond in opleiding. Zo draagt jouw trouwe viervoeter direct bij aan de opleiding van een soortgenoot tot geleidehond. 

Waar en wanneer

  • Zaterdag 27 oktober 2018
  • Starttijd: tussen 15.30 en 19.30 uur 
  • Start en finish: Amsterdamse Bos, bij de Amsterdamse Cricketclub VRA 
  • Lengte wandeling: 3 of 5 kilometer

Waarom deze Halloween Hondentocht?

Halloween, op 31 oktober, is een feest van duisternis en verlichting. In de donkere dagen voor Kerst is een gidslicht noodzakelijk om je weg door het donker te vinden. De honden die zich laten sponsoren voor de geleidehonden, dragen tijdens de wandeltocht een verlichte halsband waarmee zij het pad van hun baas verlichten. Zij doen voor één dag hetzelfde als onze geleidehonden dag in dag uit doen; ‘het pad van hun gehandicapte baas verlichten’. Het sponsorgeld gebruikt KNGF Geleidehonden om de opleiding van de geleidehonden te betalen.

Spelregels

  • Het minimale sponsorbedrag voor deelname is € 50,-. Nadat je je hebt aangemeld, kun je op ons actieplatform Actie voor geleidehonden een speciale actiepagina aanmaken om jouw hond te laten sponsoren.
  • Bij de inschrijving kun je een voorkeur voor een starttijd doorgeven. Op deze manier starten niet alle honden tegelijk.
  • Na ontvangst van het minimum sponsorbedrag ontvang je van ons je exacte starttijd en startnummer. 
  • Alle honden zijn gedurende de hele tocht aangelijnd. Elke gesponsorde hond mag maximaal 4 personen meebrengen.
  • Elke deelnemende hond dient zich sociaal te gedragen ten opzichte van soortgenoten en mensen. Zo houden we het voor mens en dier plezierig. Er zullen ook (visueel gehandicapte) cliënten van KNGF Geleidehonden meelopen. Zij kunnen onverwachte situaties minder gemakkelijk inschatten en daarom willen wij die zoveel mogelijk voorkomen.
  • Mocht een hond zich niet correct gedragen, dan kan de organisatie de hond en zijn geleiders verdere deelname aan de wandeling ontzeggen. De organisatie van de Halloween Hondentocht beoordeelt of het gedrag incorrect is. Het plezier en de veiligheid van de deelnemers moet zijn gewaarborgd. 

Deze Halloween Hondentocht is mogelijk gemaakt door Eukanuba en BayerPetCare.

Onze sponsors Eukanuba en Bayer
Onze website gebruikt cookies