Ook nieuwsgierig naar hoe het zou zijn om je te laten begeleiden door een geleidehond als je een visuele beperking zou hebben? Dat kun je nu zelf ervaren door middel van virtual reality in onze geleidehondenbeleving! Daarnaast krijg je een ontmoeting met een echte geleidehondenbaas en zijn of haar hond. Meld je hier aan.

Hoe werkt de geleidehondenbeleving?

Virtuele geleidehond Nova leidt je door het drukke Amsterdam. Je stapt op een loopband met de speciale Oculus Rift-bril op, waarin straatbeelden van het drukke verkeer geprojecteerd worden. Tegelijkertijd hou je een echte geleidehondenbeugel vast. Terwijl je loopt, beweegt de loopband verschillende kanten op. De beelden in de virtual reality-bril wisselen af tussen wat je als ziende persoon beleeft, en wat je als slechtziende of blinde ervaart.

Voor iemand die kan zien, staan alle zintuigen al op scherp in het drukke stadsverkeer met fietsers en trams die overal vandaan lijken te komen. Op het moment dat de bril schakelt naar wat iemand met een visuele beperking ervaart in deze hectiek – het beeld gaat grotendeels op zwart, af en toe zijn er wat contouren zichtbaar – neemt de blindengeleidehond het over. Het is zeer indrukwekkend als je je als ziende overlevert aan het lopen met een geleidehond.

Je hoort de commando’s die een geleidehondenbaas geeft en voelt hoe de blindengeleidehond hier op reageert. Door deze geleidehondenbeleving kun je de bijzondere samenwerking tussen de geleidehond en diens baas levensecht ervaren.

 

Zelf beleven? Meld je aan!

Het bezoek aan de geleidehondenbeleving kan op vrijdag van 13.30 uur tot 15.00 uur en alleen op afspraak. Na de virtual reality kun je nog een bezoek brengen aan ons mini-museum.

  • Groepen zijn maximaal 4 personen groot. Bij minmaal 3 aanmeldingen kan de beleving doorgaan.
  • De beleving is gratis toegankelijk. Natuurlijk wordt een donatie voor de opleiding van onze honden altijd op prijs gesteld. Steun ons werk met een gift.
  • Kinderen vanaf 12 jaar mogen op de loopband.
  • Mensen met een beperking zijn van harte welkom. De loopband van de beleving is echter niet geschikt voor mensen in een rolstoel of die slecht ter been zijn. Mensen met een visuele beperking moeten er rekening mee houden dat er tijdens het bezoek aan het museum diverse filmpjes worden vertoond.
  • Er is een invalidentoilet aanwezig.
  • Honden mogen helaas niet mee. Een uitzondering wordt natuurlijk gemaakt voor blindengeleidehonden, assistentiehonden, autismegeleidehonden en buddyhonden in functie.
  • Onderdeel van de afspraak is een bezoek aan de kennel. We kunnen helaas niet beloven dat er honden in de kennel aanwezig zijn, omdat onze instructeurs dan met de honden aan het trainen zijn.

           Meld je hier aan voor de beleving
Onze website gebruikt cookies