KNGF Geleidehonden leidt niet alleen honden op om mensen met een beperking meer zelfstandigheid en vrijheid te geven. Onze organisatie is er ook om voorlichting te geven.

We geven onder meer voorlichting over situaties waar mensen met een visuele beperking en hun geleidehond tegenaan lopen (hond mag niet mee naar het werk of in de taxi), over wat een hond voor een kind met autisme kan doen (rust en meer vrijheid voor het gezin) of waarom iemand met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) baat kan hebben bij een buddyhond (steun in moeilijke situaties). Dit doen we met behulp van campagnes, brochures, presentaties door ervaringsdeskundigen en onze eigen ‘Beleving’.

Geleidehondenbeleving

De blindengeleidehondenbeleving laat je door middel van een virtual reality-bril, een loopband en een geleidehondenbeugel ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben en begeleid te worden door een geleidehond. Het doel van deze simulator is het bewustzijn te vergroten van wat het betekent om niet te kunnen zien in een wereld die volledig is ingericht op ziende mensen.
Lees meer en meld je aan voor de beleving

Ambassadeur als gastspreker

Bij KNGF Geleidehonden komt regelmatig het verzoek binnen of er niet iemand langs kan komen om te vertellen over onze hondenopleiding, onze blindengeleide-, autismegeleide-, buddy- of assistentiehond of hoe het is om blind te zijn en een geleidehond te hebben. En wat houdt het eigenlijk in om fok- of puppypleeggezin te zijn? Voor al deze verzoeken hebben wij onze ambassadeurs bereid gevonden om zo nu en dan als gastspreker op te treden. 
Gastspreker uitnodigen

Brochures

Al onze informatie hebben we overzichtelijk ondergebracht in brochures. Hier vind je al het voorlichtingsmateriaal digitaal als pdf-bestand.

Wil je graag een gedrukte brochure ontvangen, vraag deze dan aan via het contactformulier. 
Contact voor extra informatie

Nieuwsbrief en social media

Schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief en ontvang ongeveer 12 keer per jaar bericht over campagnes, verhalen over onze hondenhelden en de laatste nieuwtjes. Aanmelden nieuwsbrief
Hier kun je ons vinden op social media: Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Youtube

Relatiemagazine Uitgelaten

Donateurs van KNGF Geleidehonden ontvangen 2 keer per jaar het relatiemagazine Uitgelaten. In het magazine lees je alles over onze organisatie en onze honden. Neem alvast een kijkje in de online versie of meld je aan voor de papieren versie per post. Relatiemagazine Uitgelaten

Spreekbeurt

Natuurlijk denken we aan onze jongste fans. Wil je graag een spreekbeurt houden over KNGF Geleidehonden? Dan hebben we voor jou een speciale spreekbeurtpagina ingericht. 

Geleidehond welkomsticker

Is jouw winkel, restaurant, bibliotheek, apotheek, museum of theater gastvrij voor geleidehonden? Laat dat weten met onze welkomsticker! Deze vraag je gratis aan via info@geleidehond.nl. Vermeld daarbij je naam, adres en het aantal stickers.

Campagnes

Bijna elk jaar brengen wij een campagne uit om te laten zien waarom jouw steun voor onze organisatie onmisbaar is en wat wij met die steun kunnen realiseren. Bekijk onze campagnes en commercials via ons YouTube-kanaal.

Onze website gebruikt cookies