1. Wat is de impact van het coronavirus op jullie werk?
In de eerste helft van 2020 werden de geleidehonden in opleiding vanuit huis geschoold door de trainers, met inachtneming van de richtlijnen van de overheid. Ook hierna hebben we door de richtlijnen rondom het bezoeken van drukke plekken, openbaar vervoer etc. het gewone trainingsprogramma van onze honden moeten aanpassen. De opleiding van de honden heeft hierdoor wel enige vertraging opgelopen. We proberen dit weer in te lopen, maar het betekent ook iets voor onze wachtlijsten op dit moment. Wat het op de lange termijn voor ons betekent, bijvoorbeeld op het gebied van donateursinkomsten, werving van vrijwilligersgezinnen, afleveringen van honden en instroom van nieuwe pups is op dit moment nog niet te zeggen.

2. Gaat de training van de pups bij puppypleeggezinnen gewoon door?
De training van onze jonge honden bij puppypleeggezinnen gaat door. De pleeggezinnen trainen echter niet op drukke plekken en houden zich logischerwijs aan de richtlijnen van het RIVM. Waar mogelijk ondersteunen instructeurs de pleeggezinnen digitaal en live bezoeken vinden zoveel mogelijk buiten plaats.

3. Is de Beleving nog open?
Het kantoor in Amstelveen is momenteel nog niet open voor bezoek. Vanaf september hopen we weer bezoekers voor de Beleving te kunnen ontvangen, en ook workshops en evenementen weer doorgang te laten vinden. Dit is uiteraard afhankelijk van de geldende landelijke richtlijnen op dat moment.

4. Kan ik nog een voorlichting van een ambassadeur boeken? 
De geplande voorlichtingen van onze ambassadeurs moeten helaas worden verschoven naar een later moment. We kunnen nu lastig inschatten wanneer er weer voorlichtingen kunnen plaatsvinden. Aanvragen kunnen gewoon worden gedaan via mail of het webformulier, wij nemen dan contact op om verder af te stemmen.

5. Zijn jullie nog wel bereikbaar?
Ja, er gelden beperkingen voor fysiek bezoek aan onze locatie, maar we zijn telefonisch goed bereikbaar. Wel werken er nog veel collega's met kantoorfuncties vanuit huis. We verzoeken iedereen om niet urgente vragen vooral per e-mail te stellen in verband met de beperkte telefoonbezetting op ons kantoor. Vragen per e-mail worden door onze medewerkers vanuit huis beantwoord.

6. Hoe blijf ik op de hoogte van jullie maatregelen en aangepaste werkwijze?
Via onze website en social media kanalen vertellen we hoe medewerkers en onze honden met de huidige situatie omgaan. Volg onze verhalen op Facebook of Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Algemene vragen honden en corona

7. Kan ik mijn hond nog uitlaten?
Als je geen klachten hebt zoals koorts, hoest of verkoudheidsklachten, kun je gewoon je hond uitlaten. Als je tenminste 1,5 meter afstand houdt tot anderen, is de kans klein dat anderen je kunnen besmetten met COVID-19 of dat jij anderen besmet. Bron: RIVM

8. Kan mijn hond ook het corona-virus krijgen of verspreiden?
Er is op dit moment geen bewijs dat honden ziek kunnen worden van het nieuwe coronavirus of het virus kunnen verspreiden. Bron: Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht

Onze website gebruikt cookies