Veelgestelde vragen rondom het coronavirus

1. Wat doen jullie met de verzorging en training van de honden op school? 
De honden in opleiding zijn ondergebracht bij hun vertrouwde trainers. Zij namen thuis de dagelijkse verzorging en de training op zich. We hebben een aantal maatregelen genomen zodat trainers, kennelmedewerkers en vrijwilligers veilig kunnen werken. De honden komen zijn nu weer terug op school. Back to school!

2. Gaat de training van de pups bij puppypleeggezinnen gewoon door?
De training van onze jonge honden bij puppypleeggezinnen gaat door. De pleeggezinnen trainen echter niet op drukke plekken en houden zich logischerwijs aan de richtlijnen van het RIVM. Honden zijn wat langer bij hun vertrouwde puppypleeggezin gebleven, maar zijn gelukig weer terug op school.   

3. Wat is de impact van het Coronavirus op jullie werk?
Sinds half maart werden de geleidehonden in opleiding vanuit huis geschoold door de trainers, met inachtneming van de richtlijnen van de overheid. De training werd hierdoor beperkt. Het was ook onder de huidige omstandigheden nog niet mogelijk om het normale trainingsprogramma af te werken. De opleiding van onze honden loopt hierdoor forse vertraging op. Het zal langer duren voordat onze honden klaar zijn om hun toekomstige baas te helpen. We zijn heel blij dat we nu voorzichtig aan de hoognodige inhaalslag kunnen beginnen. Steun onze inhaalslag.
Wat het op de lange termijn voor ons betekent, bijvoorbeeld op het gebied van donateursinkomsten, werving van vrijwilligersgezinnen, afleveringen van honden en instroom van nieuwe pups is op dit moment nog niet te zeggen.

4. Is de Beleving nog open?
Het kantoor in Amstelveen is niet open voor bezoek en evenementen en workshops zijn afgelast of verplaatst. Ook de Beleving is vooralsnog gesloten.

5. Kan ik nog een voorlichting van een ambassadeur boeken? 
De geplande voorlichtingen van onze ambassadeurs moeten helaas worden verschoven naar een later moment. We kunnen nu lastig inschatten wanneer er weer voorlichtingen kunnen plaatsvinden. Aanvragen kunnen gewoon worden gedaan via mail of het webformulier, wij nemen dan contact op om verder af te stemmen.

6. Zijn jullie nog wel bereikbaar?
Ja, we zijn telefonisch bereikbaar, maar alleen voor spoedzaken. We verzoeken iedereen om niet urgente vragen vooral per e-mail te stellen in verband met de minimale telefoonbezetting op ons kantoor. Vragen per e-mail worden door onze medewerkers vanuit huis beantwoord.

7. Hoe blijf ik op de hoogte van jullie maatregelen en aangepaste werkwijze?
Via onze website en social media kanalen vertellen we hoe medewerkers en onze honden met de huidige situatie omgaan. Volg onze verhalen op Facebook of Instagram. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Algemene vragen honden en corona

8. Kan ik mijn hond nog uitlaten?
Als je geen klachten hebt zoals koorts, hoest of verkoudheidsklachten, kun je gewoon je hond uitlaten. Als je tenminste 1,5 meter afstand houdt tot anderen, is de kans klein dat anderen je kunnen besmetten met COVID-19 of dat jij anderen besmet. Bron: RIVM

9. Kan mijn hond ook het corona-virus krijgen of verspreiden?
Er is op dit moment geen bewijs dat honden ziek kunnen worden van het nieuwe coronavirus of het virus kunnen verspreiden. Bron: Universitair Diergeneeskundig Centrum Utrecht
Onze website gebruikt cookies