KNGF Geleidehonden onderzocht de impact van een speciaal opgeleide hond op het leven van haar cliënten. De kwaliteit van leven mét hulphond scoort gemiddeld een 8,2. Dit versus een 4,7 zonder hulphond. 

De ondervraagde cliënten zijn:
• mensen met een visuele beperking;
• mensen met een lichamelijke functiebeperking;
• (oud-)geüniformeerden met een posttraumatische stressstoornis;
• ouders van jonge kinderen met autisme.

Ervaringen van de naaste omgeving werden ook meegenomen in het kwalitatieve onderzoek.

Dankzij een hulphond stijgt de kwaliteit van leven van een 4,7 naar een 8,2 ‘Mijn leven was een stuk saaier geweest zonder Roos, mijn blindengeleidehond. Ik zou minder ambitieus zijn. Zonder haar is mijn bewegingsruimte kleiner en reiken mijn dromen minder ver.’ – Anna, 27 jaar.
‘Voordat ik mijn hond Davey had, leefde ik steeds meer teruggetrokken. Maar met hem ging ik weer met plezier naar buiten. Een hond bij je hebben geeft zelfvertrouwen en steun. Het is een bindmiddel waarmee je makkelijker vrienden maakt en contact legt.’ – Ruud, 56 jaar

zelfstandig en gelukkig door een hulphond
grotere rol in de maatschappij dankzij een hulphond ‘Ik ben actief betrokken bij een café voor blinden en slechtzienden. En ik maak mij hard voor een veilige infrastructuur in mijn gemeente. Dankzij mijn blindengeleidehond heb ik daar het zelfvertrouwen weer voor. Jezelf weer nuttig voelen is zo fijn.’ – Marcelle, 56 jaar


‘Dankzij mijn geleidehond heb ik een fulltime baan. Met Nore reis ik het land door naar werkafspraken. In de enorme kantoortuin blijft ze staan voor het juiste bureau en ze loodst me naar vergaderingen. Ik doe geen stap buiten de deur zonder haar.’ – Gert-Jan, 36 jaar Met assistentie van een hulphond een baan gekregen
tot wel 6 uur aan dagtaken kan een hulphond overnemen ‘Als een vriendin die week al boodschappen had gebracht, dan kwam ze niet nogmaals langs voor de gezelligheid. Sinds ik Entli heb, is die praktische hulp niet meer nodig. Nu krijg ik vaak bezoek.’ – Bente, 33 jaar

 

Help meer mensen aan een hulphond

Help jij mensen met een beperking meer vrijheid te geven met een geleidehond? Elke vorm van steun draagt bij aan de opleiding van onze honden.

Sponsor een pup

Sponsor een pup en volg zijn opleiding tot hulphond via een online dagboekje. Dat kan al vanaf 8 euro per maand. Steun je ook?

Kies jouw pup

Help jij ons mee?

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen met een beperking te helpen met een professioneel opgeleide hond. Bekijk hoe jij kunt helpen.

Ja, ik help mee

Nalaten aan KNGF

Gaat ons werk je aan het hart en overweeg je om KNGF in je testament op te nemen? We helpen je graag om dat zo makkelijk mogelijk te maken.

Meer over nalaten
Onze website gebruikt cookies