Anna zit gehurkt naar Roos in het gras. De zwarte labrador kijkt haar lief aan
Open de wereld van Anna & Roos

KNGF opent werelden

Een beperking kan mensen het gevoel geven dat zij vast zitten in hun eigen wereld. Gelukkig is KNGF met professioneel getrainde honden in staat om deze mensen vooruit te helpen. Dat doen wij al 86 jaar. Inmiddels hebben we duizenden honden opgeleid en daarmee de levens van veel mensen ingrijpend veranderd. Letterlijk werelden voor hen geopend. Dat blijkt ook uit deze onderzoeksresultaten die aantonen dat de levenskwaliteit van cliënten stijgt van dik onvoldoende naar een 8,2 dankzij een hulphond.

Een geleidehond opent een wereld waarin je vrijer en zelfstandiger bent. Een wereld waarin je weer zelfvertrouwen hebt, geniet van het leven, start met een studie, moeder kunt zijn, alleen op pad gaat, of volop toekomstplannen maakt. Lees de verhalen op deze pagina of bekijk de animatievideo's over de assistentiehond, blindengeleidehond of buddyhond PTSS.

Angela en Rotar

Haar eigen diensthond zorgde bij de jonge moeder Angela voor PTSS. Dankzij haar buddyhond Rotar leeft ze weer in plaats van dat ze overleeft.

Open de wereld

Joric en Zinzi

Joric wordt door een hersentumor blind op zijn 11de. De vrolijke Joric wordt een wat stiller jongetje – tot buddyhond Zinzi in zijn leven komt.

Open de wereld

Pieter & Guinness

Nog meer hulp aanvaarden in de vorm van een assistentiehond, zag Pieter aanvankelijk niet zitten. Nu wil hij niet meer zonder: ‘Wat een avontuur en wat een meerwaarde.’

Open de wereld

Levenskwaliteit van dik onvoldoende naar 8,2 dankzij hulphond

KNGF Geleidehonden onderzocht de impact van een speciaal opgeleide hond op het leven van haar cliënten. De kwaliteit van leven mét hulphond scoort gemiddeld een 8,2. Dit versus een 4,7 zonder hulphond.

Lees meer
Onze website gebruikt cookies