Een buddyhond geeft sociale steun aan volwassenen en kinderen met een handicap, ziekte of stoornis. Buddyhonden hebben de juiste eigenschappen en vaardigheden voor deze taak. Ze zijn goed opgevoed, stabiel, bieden rust en weten om te gaan met moeilijke situaties.

KNGF Geleidehonden heeft 3 soorten buddyhonden.

Buddyhond autisme

Deze buddyhonden zijn getraind om 3 tot 7-jarige kinderen met autisme buitenshuis te begeleiden. Doordat deze kinderen vaak wegrennen op straat of angstig zijn voor nieuwe situaties komen sommige gezinnen amper de deur uit. Een buddyhond autisme zorgt dus voor meer bewegingsvrijheid voor het hele gezin en de aanwezigheid van de hond heeft vaak een positieve invloed op het algehele gedrag van het kind.  

Buddyhond autisme


Buddyhond PTSS

Deze buddyhonden worden speciaal getraind voor (oud-)geüniformeerden, zoals oorlogsveteranen, agenten en brandweerlieden die een posttraumatische stressstoornis (PTSS) hebben. Een buddyhond draagt bij aan het gevoel van veiligheid, vergroot de bewegingsvrijheid en biedt troost en rust. De hond leert ook praktische vaardigheden. Hij maakt zijn baas bijvoorbeeld wakker bij nachtmerries. 

Buddyhond PTSS


Buddyhond 

Een buddyhond geeft steun, gezelschap, structuur, vertrouwen en plezier. Uit onderzoek blijkt dat kinderen met een visuele of fysieke beperking dankzij een buddyhond meer zelfvertrouwen krijgen en zich beter voelen. Kinderen raken spelenderwijs gewend aan het verzorgen van en omgaan met een hond. Dit kan een goede voorbereiding zijn op een leven later met een blindengeleidehond of assistentiehond. Buddyhonden van KNGF Geleidehonden zijn goed opgevoede, gehoorzame, sociale huishonden die bijdragen aan de kwaliteit van leven.

Buddyhond

Onze website gebruikt cookies