Vrolijk en nuttig weerzien tijdens ambassadeursdag 2017

Groep ambassadeurs in rolstoel met hun honden zitten bij elkaar

Afgelopen zaterdag stond in het teken van onze ambassadeursdag. Die dag trakteren we al onze ambassadeurs op een leuke en leerzame dag. Het is ieder jaar weer een fijn weerzien waarbij ervaringen worden uitgewisseld, nieuwe kennis wordt opgedaan en natuurlijk volop tijd is om lekker bij te kletsen.

Inspirerende verhalen 

Dit jaar vond de ambassadeursdag plaats bij het Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer in Putten. Er waren 105 gasten, waaronder 64 ambassadeurs en 55 geleidehonden. Verschillende ambassadeurs deelden hun inspirerende verhaal en er stonden uiteenlopende workshops op het programma. Van tips hoe je kunt weten dat je hond gezond is, maar ook hoe je social media het beste kunt inzetten als ambassadeur en hoe je kunt ingaan op lastige vragen. 

‘Genoten van de workshops’ 

Wij hebben onwijs genoten van de workshops die we hebben gevolgd’, vertelt Nicoletta Roggen achteraf. ‘We hebben veel geleerd en sommige verhalen waren om stil van te worden. Daarnaast hebben we veel nieuwe contacten gemaakt.’

Echte ervaringsdeskundigen

De ambassadeurs van KNGF Geleidehonden reizen, geheel vrijwillig, stad en land af om hun en ons verhaal voor het voetlicht te brengen. Je kunt ze boeken voor een presentatie, gastcollege of lezing. Als echte ervaringsdeskundigen brengen ze het verhaal van KNGF Geleidehonden treffend over op het publiek. Hun persoonlijke verhalen geven de presentaties een uniek karakter. In 2017 zijn er 123 ambassadeurs actief voor KNGF Geleidehonden. Zij hebben dit jaar al 324 presentaties mogen geven in hun eigen regio of landelijk voor groter publiek. 

Geleidehondenbeleving mét ambassadeur

Wist je dat onze ambassadeurs ook altijd aanwezig zijn bij de geleidehondenbeleving? Wie zich opgeeft voor deze middag op het opleidingsterrein in Amstelveen krijgt niet alleen de kans om de simulator te proberen, maar ook om het persoonlijke en ontroerende verhaal van een van onze ambassadeurs te horen.

Onze website gebruikt cookies