Buddyhond PTSS houdt trauma’s op afstand, zodat een vader er weer voor zijn kinderen kan zijn. 

KNGF Geleidehonden gaat in mei live met de tweede animatiefilm uit een drieluik-serie binnen het thema ‘KNGF opent werelden’. De film ‘De wereld van Roland’ neemt de kijker mee in een plots opkomende traumatische herbeleving bij een voormalig politieagent met een posttraumatische stressstoornis (PTSS) die samen met zijn buddyhond bij het schoolplein op zijn kinderen wacht. De combinatie van fictie en levensechte werkelijkheid laten zien hoe een eerder opgelopen trauma in een fractie van een seconde in het hoofd van Roland om zich heen grijpt en hoe zijn buddyhond daar snel op ingrijpt. De film, die de harde realiteit van PTSS visueel invoelbaar maakt, wordt ingezet als tv-spot en voor online advertising.

KNGF opent werelden

De drieluik komt voort uit een nieuwe merkstrategie die KNGF eerder al met de VIM Group ontwikkelde. Dit leidde eind vorig jaar tot een nieuwe koers met meer focus op de impact van de hulphond op het leven van de cliënt. Creatief bureau Selmore vatte dit samen in het guiding idea: `KNGF opent werelden.’

Monique Velten, corporate communicatie & merkmanagement bij KNGF Geleidehonden: “KNGF opent werelden geeft ons bekendheid vanaf een ander niveau. We zijn bekend om onze professioneel getrainde hulphonden, maar onze missie is natuurlijk om mensen met een beperking met de hulp van zo’n speciale hond meer uit het leven te laten halen. We willen niet alleen vertellen wat onze honden kunnen, maar het publiek vooral laten zien wat de impact van onze honden is op de levens van onze cliënten. De drie animatiefilms geven inzicht in de gevoelens rond en gevolgen van een beperking en tonen aan hoe hulphonden voor verandering kunnen zorgen in het leven van hun baas. Het is telkens een klein stukje realiteit uit de leefwereld van iemand met bijvoorbeeld PTSS. Dat geven we een gezicht en we laten zien hoe onze hulphonden in zo’n geval hulp bieden en de wereld van hun eigenaar kunnen vergroten.”

Steun de opleiding van onze buddyhonden

Realiteit visueel invoelbaar gemaakt

Selmore en 3D-animatiestudio Colorbleed gingen aan de slag met drie animatiefilms, gebaseerd op ‘KNGF opent werelden’. In de films staan respectievelijk de assistentiehond (film 1), de buddyhond (film 2) en de blindengeleidehond (film 3) centraal. In iedere film wordt gebruik gemaakt van bijzondere animatie om de kijker optimaal mee te nemen in de leefwereld van de hoofdpersoon. Want dat is vaak een hele andere realiteit. De animatie maakt die leefwereld voor de kijker visueel en invoelbaar voor het grote publiek. De films worden allen gedragen door de vocale muziek van de Nederlandse band HAEVN.

In januari ’21 was de eerste tv-commercial te zien: `De wereld van Rose’, een verhaal over hoe de dynamiek tussen partners kan veranderen wanneer er een beperking in het spel is. En wat de impact van een assistentiehond is in zo’n situatie. De tweede film over de buddyhond (‘De wereld van Roland’) die nu on air gaat, zal na de zomer opgevolgd worden door de derde film. Hierin staat de impact die de blindengeleidehond brengt in het leven van zijn visueel beperkte baas centraal. ‘KNGF opent werelden’ zal niet alleen op tv en online terugkomen, maar zal onder meer ook leidend zijn in direct mail, branded content en free publicity.

Bekijk de video 'De wereld van Roland' op YouTube om het tekst alternatief te lezen.

Bekijk de video 'De wereld van Rose' op YouTube om het tekst alternatief te lezen.

Onze website gebruikt cookies