In het programma De Grote Tuinverbouwing van SBS6 gaat het team van tuinexpert Ivo Putman wekelijks op pad om mensen te verrassen met een compleet nieuwe tuin en make-over van de woonkamer. Een paar keer per jaar doen ze dat ook bij een goed doel. Aanstaande zaterdag 25 mei is een bijzondere aflevering, die helemaal in het teken staat van KNGF Geleidehonden.

Aflevering gemist? Kijk hem hier terug

Client met haar hond in de tuin

Een nieuwe binnentuin

Op zaterdag 25 mei om 17.00 uur is te zien hoe het team van De Grote Tuinverbouwing aan de slag gaat bij KNGF Geleidehonden. Ivo ontwerpt een nieuwe binnentuin waar de zintuigen geprikkeld worden. In deze omheinde tuin kunnen cliënten tijdens de instructieweken op een veilige manier ontspannen en genieten terwijl ze de allereerste stappen met hun nieuwe geleidehond zetten.

Om iets moois te ontwerpen moet je je ook goed inleven. De medewerkers van KNGF Geleidehonden geven een kijkje achter de schermen bij de training van de diverse soorten hulphonden. En ervaart Ivo zelf ook hoe het is om met een geleidehond door Amsterdam te lopen en hoe een ADL-assistentiehond je kan helpen als je met een fysieke beperking in een rolstoel zit. Martine vertelt wat de achteruitgang van haar zicht en gehoor met haar leven deed en hoe trouwe geleidehond Giggles daar een wereld van verschil in brengt.

Ook geur en kleur binnenshuis

Styliste Djamilla gaat ondertussen met de ontmoetingsruimte aan de slag. Hier komen de cliënten tijdens hun instructieweken aan het einde van de dag samen om te ontspannen, te eten, de dag door te nemen of een spelletje te doen. Zo’n ruimte kan naast een functionele indeling natuurlijk wel wat warmte en sfeer gebruiken.
Benieuwd of het team van De Grote Tuinverbouwing een geurrijk en kleurrijk eindresultaat voor alle cliënten, medewerkers en honden heeft kunnen neerzetten? Kijk dan zeker de uitzending!

De Grote Tuinverbouwing was op zaterdag 25 mei en zondag 26 mei 2024 te zien. Je kunt hem hier terugkijken.

Met jouw donatie, groot of klein, kan KNGF Geleidehonden nu en in de toekomst honden als Giggles blijven opleiden voor zulk waardevol werk.

Doneer nu!

Onze website gebruikt cookies