Onze tv-commercial ‘De wereld van Leah’ heeft een plek in de finale van de Ster Gouden Loeki-verkiezing bemachtigd. Een top 10 van geselecteerde reclamespots dingt nu mee naar de publieksprijsprijs voor de beste tv-commercial van 2021.

Bewustwording en begrip

‘De wereld van Leah’ is de derde commercial van 4 animatiefilms uit de serie ‘KNGF Opent Werelden’. Deze spot werd vrijwel direct na uitbrengen genomineerd voor de Gouden Loeki. Daar zijn we best een beetje trots op! Het zou geweldig zijn als we door het publiek worden verkozen. Want hoe meer mensen deze film zien, hoe meer begrip er komt voor de rol van hulphonden in de samenleving en waardering voor hun belangrijke taak in het leven van mensen met een beperking. Help je mee?

De uitslag

Op vrijdag 25 februari 2022 om 21.30 uur werd in een televisieshow op NPO1 de winnaar van de Gouden Loeki 2021 bekendgemaakt. Helaas grepen we met onze commercial 'De Wereld van Leah' naast de Gouden, Zilveren of Bronzen Loeki.

Stemmen met visuele beperking

Helaas is de website waar je je stem kunt uitbrengen niet zo toegankelijk voor mensen met een visuele beperking. De organisatie is hiervan op de hoogte. Loop je tegen moeilijkheden aan op de website en wil je toch je stem uitbrengen, probeer dan het volgende:

  • De website is op de laptop of computer makkelijker te bedienen dan op een mobiele telefoon. De voice-over benoemt niet via elk device en bij elke commercial van welke organisatie de betreffende video is. Het gaat om ‘De wereld van Leah’.
  • Bel naar 0909-8860 en gebruik een (vaste) telefoon mét toetsen. Het digitale toetsenbord kan namelijk niet altijd getoond worden. Kies voor ‘De wereld van Leah’.
  • Je kunt vragen of iemand jou kan helpen bij het uitbrengen van jouw stem.

Elke stem is welkom, bedankt alvast voor jouw moeite!

Drempels overwinnen

In deze animatie laten we zien dat de blindengeleidehond drempels wegneemt. Letterlijk natuurlijk, door zijn blinde baas tijdig op stoepranden en obstakels te wijzen en een veilig alternatief te vinden. Maar vooral ook figuurlijk: deze hulphond maakt de stap naar buiten kleiner en daarmee het sociale leven van mensen met een visuele beperking groter. Het kost immers minder energie en moeite om op pad te gaan.
De geleidehond helpt zijn baas om volop in het leven te staan en obstakels vanwege de visuele beperking te verkleinen. We stappen in de wereld van Leah, die door haar visuele handicap de stap om naar buiten te gaan behoorlijk groot vindt. Maar veilig binnen blijven maakt haar wereld eenzaam en klein. Haar blindengeleidehond biedt steun en hulp: hij opent Leah’s wereld.

De film werd treffend ondersteund door speciaal gemaakte muziek van de bekende Nederlandse band HAEVN. Creatief bureau Selmore en animatiestudio Colorbleed stonden aan de basis van het creatief proces.

Onze website gebruikt cookies