Kim-Lian van der Meij draagt KNGF Geleidehonden een warm hart toe. Samen met Viktor Brand presenteert ze het SBS programma Helden door de modder VIPS, waarbij BN’ers het loodzware parcours van Strong Viking afleggen, om aandacht vragen voor het belangrijke werk van KNGF Geleidehonden. 

De obstacle run tijdens Helden door de modder VIPS staat symbool voor de hindernissen die mensen met een visuele, lichamelijke of psychische beperking elke dag met hulp van hun geleidehond overwinnen. Samenwerking, teamwork en het verleggen van grenzen staat daarbij centraal. Om de goede relatie tussen Kim-Lian van de Meij en KNGF Geleidehonden kracht bij te zetten, is een van de puppy’s uit het fokprogramma van KNGF vernoemd naar de bekende SBS6-presentatrice.

Bijzondere hondencarrière 

Pup Kim-Lian (Kim-Li in het dagelijks leven) staat aan het begin van een bijzondere hondencarrière. Kim-Lian ontmoette haar naamgenootje toen zij werd overgedragen aan het pleeggezin, waar ze het komende jaar zal verblijven. Zij zijn het fundament van de opleiding tot geleidehond. Het gezin zorgt ervoor dat de pup opgroeit tot een stabiele, gehoorzame en zelfverzekerde hond. Dat zijn de noodzakelijke eigenschappen om een betrouwbare blindengeleidehond, autismegeleidehond, assistentiehond of buddyhond te worden.

Omdat de naam Kim-Lian te lang is als roepnaam voor een hond, wordt ze Kim-Li genoemd. Kim-Li verblijft een jaar bij het pleeggezin, waarna zij aan haar opleiding als geleidehond zal beginnen. Blijf haar avonturen volgen.

Helden door de modder VIPS wordt vanaf 30 augustus wekelijks om 20.30 uur uitgezonden bij SBS6.

Onze website gebruikt cookies