KNGF Geleidehonden lanceert vandaag een tv-commercial over honden die worden opgeleid om darmkanker op te sporen. Deze medische detectiehonden kunnen mogelijk in de toekomst een bijdrage leveren aan de vroege diagnose van darmkanker. Want ‘we zijn er niet alleen voor mensen die niet kunnen zien, maar ook voor mensen aan wie nog niets te zien is’.

Opleiden honden met allerlei disciplines

KNGF Geleidehonden is vooral bekend van de blindengeleidehonden voor visueel beperkte mensen. De afgelopen jaren lieten diverse campagnes zien dat wij ook honden opleiden voor mensen met een andere beperking of stoornis, zoals de buddyhond voor veteranen met een posttraumatische stressstoornis. In de nieuwste commercial staat een heel ander type hond in de schijnwerpers: de medische detectiehond.

Honden werken mee in onderzoek

Deze viervoeters doen hun knappe speurwerk niet in dienst van een baas met een beperking, maar zij worden getraind in een onderzoeksproject om darmkanker op te sporen in ontlastingsmonsters. KNGF Geleidehonden en samenwerkingspartner VUmc hopen met het onderzoek aan te tonen dat de speciaal opgeleide honden een bijdrage kunnen leveren aan de vroege diagnose van darmkanker. 

Inzet en creatie tv-commercial

Wij bieden de commercial aan bij de tv-zenders, zodat zij deze kunnen inzetten op de plekken in de reclameblokken die niet zijn verkocht. Reclamebureau Selmore tekende wederom voor het creatieve concept. Het bureau maakte onder meer de commercial ‘Buddyhond’, die in 2015 een Gouden Loeki won. De regisseur van de nieuwste commercial is Krijn van Noordwijk. 

Medische Detectiehond | commercial 2017 KNGF Geleidehonden

Onze website gebruikt cookies