9 Nederlandse assistentiehondenscholen, waaronder KNGF Geleidehonden, hebben gezamenlijk een branchevereniging opgericht om de belangen van de scholen en hun gebruikers te behartigen. De Branchevereniging Blindengeleidehonden (BBN) zal hierin worden opgenomen. Ondanks de groeiende vraag en positieve impact op de levenskwaliteit ontbrak een dergelijke overkoepelende organisatie nog. 

De focus van de vereniging ligt op het bevorderen van kwaliteit, toegankelijkheid en uniformiteit binnen het domein van assistentiehonden. De leden van de branchevereniging zijn erkend door minimaal een van de 2 officiële internationale accreditatieorganisaties, namelijk de International Guide Dog Federation (IGDF) en Assistance Dogs International (ADI).

De assistentiehondenscholen die de branchevereniging hebben opgericht zijn: Hulphonden voor Autisme, Bultersmekke Assistancedogs, Hulphond Nederland, Gaus Assistentiehonden, Geleidehondenschool Herman Jansen, Ans L'abee, KNGF Geleidehonden, Hulphondenschool Novi-Click en Stichting Assistentiehond Nederland.

groepsfoto van de brancheorganisatie

Onze website gebruikt cookies