Radio 538 komt van 17 tot en met 24 december met een tweede editie van 'Missie 538' in actie voor maar liefst twaalf goede doelen. De radiozender gelooft dat we met elkaar een groot verschil kunnen en moeten maken. KNGF werd onlangs door het radiostation verrast met het bericht dat wij een van die twaalf goede doelen zijn. Er moest een concrete missie met bijbehorend bedrag opgegeven worden. Dat was niet moeilijk: de inrichting van het trainingshuis voor assistentie- en buddyhonden kan vernieuwing en uitbreiding gebruiken.

Remke Martens, die als relatiemanager bijzondere giften de actie vanuit KNGF Geleidehonden coördineert, vertelt: ‘Superleuk dat dit op ons pad kwam. Radio 538 strijdt voor het inrichten van een opleidingshuis met materiaal dat tegen een stootje kan voor het trainen van de honden. Van robuuste keukenlades tot wasmachine, hoge(re) bedden, automatische deuren en antislipvloeren: een praktische, gedegen inrichting helpt de honden klaarstomen voor hun toekomstige taak.’

Bekijk hier het filmpje waarin radio-dj Mart Meijer een bezoekje aan KNGF en ons trainingshuis brengt. 

Hoe werkt Missie 538?

538-dj Frank Dane: ‘We starten op vrijdag 17 december met de eerste missie voor een goed doel. Zodra er genoeg geld is opgehaald, is de missie volbracht en start een nieuwe missie voor het volgende goede doel dat de hulp van ons en de 538-luisteraars hard nodig heeft.’ 538-dj Coen Swijnenberg: ‘In estafettevorm proberen we daarmee in aanloop naar de feestdagen zoveel mogelijk missies voor verschillende goede doelen te volbrengen.’ 538-dj Sander Lantinga vult aan: ‘De goede doelen zijn compleet verschillend en daarmee zetten we ons zo breed mogelijk in. Van zorg tot duurzaamheid en van dierenhulp tot armoede. We zijn klaar voor de strijd!’

Doe je mee?

Luisteraars kunnen meestrijden door te doneren, in ruil voor muziek, maar ook door een eigen actie te starten en de opbrengst daarvan te doneren. Daarnaast start de radiozender een veiling waar onder andere bekende vrienden van het station unieke producten en ervaringen aanbieden waar luisteraars op kunnen bieden. Er komt een aangepaste programmering vanuit de radiostudio van 538, de dj’s dagen zichzelf en gasten uit in challenges, er zijn aangrijpende reportages te horen en dj’s gaan het land in op zoek naar bijzondere verhalen.

Start hier jouw eigen actie of doneer direct!


12 goede doelen

De goede doelen waarvoor één voor één wordt gestreden, zijn: DOA, Fonds Gehandicaptensport, Hersenstichting, Het Vergeten Kind, Hulp voor Helden, KNGF Geleidehonden, Nationaal Ouderenfonds, Plastic Soup Foundation, Prinses Máxima Centrum, Ronald McDonald Kinderfonds, Stichting Babyspullen en Stichting Hoogvliegers. De dj’s van 538 schakelen hiervoor de hulp in van luisteraars en bekende vrienden van het station die samen met hen alles op alles gaan zetten om alle specifieke missies in één week te voltooien.

‘Missie 538’ is van 17 tot en met 24 december live te volgen op Radio 538, TV 538, via de gratis 538-app, 538.nl/missie en de social kanalen.

trainer tessa in rolstoel met naast haar assistentiehond in opleiding en radio DJ Mart

Onze website gebruikt cookies