De vraag naar hulphonden blijft onverminderd hoog, op dit moment is de wachttijd voor een KNGF-hond opgelopen naar 1,5 jaar. De professioneel opgeleide honden groeien het eerste jaar op in puppypleeggezinnen, waar op dit moment een tekort aan is. Uit onlangs uitgevoerd onderzoek door PanelWizard (2023) in opdracht van KNGF Geleidehonden blijkt dat 1/3 van de Nederlanders niet bekend is met de mogelijkheid om puppypleeggezin te worden. Daarom start KNGF maandag 15 mei een campagne om meer bekendheid te krijgen voor dit mooie vrijwilligerswerk.

Zorg jij eerst voor mij?

De impactvolle campagne beeldt de liefde, zorg en tijd uit die puppypleeggezinnen aan de pup besteden. En je ziet hoe dankzij deze inzet de hond later aan het werk kan als hulphond voor iemand met een beperking. Zo wordt in een oogopslag duidelijk hoe mooi het werk van de pleeggezinnen is en welke impact dit heeft.

De uitingen zullen online overal te zien zijn en via buitenreclame door Nederland geplaatst worden. Later dit najaar komt er ook een radiocommercial. Hieronder zie je één van de hartverwarmende beelden van de campagne.

Beeld uit de campagne met link een kind en een pup en rechts een hulphond en client


Pleeggezin aan het woord

Voor Christien van Altena uit Elspeet is pups opvoeden voor KNGF echt haar hobby. Christien: ‘De belangrijkste reden om hiermee te beginnen was dat ik bij mijn neef zag hoeveel hulp en geluk zijn hulphond hem gaf. Dat gun je iedereen in die situatie. Maar ik vind puppy’s ook superleuk. Toen ik met pensioen ging, dacht ik, ik ga niet achter de geraniums zitten. Dus dit is voor mij een ideale taak.’ Lees hier het hele interview met Christien.

Informatiebijeenkomsten

Als pleeggezin doe je iets goeds voor een ander. Je geeft mensen als cliënt Claudia hun vrijheid terug. En je wordt er zelf ook nog blij van, omdat een pup in huis veel vreugd geeft. Is je interesse gewekt? Voor geïnteresseerden organiseert KNGF maandelijks vrijblijvende informatiebijeenkomsten online of op locatie waar een ervaren pleeggezin én een van onze ambassadeurs met hulphond alle vragen beantwoorden.

Meld je aan voor een (online) bijeenkomst via onderstaand formulier.

Onze website gebruikt cookies