PPG steunt KNGF Geleidehonden met Colorful Communities project

Sandra en haar assistentiehond Babbe bij de onthulling van de plaquette

Foto: PPG/ Michiel Pompert

PPG maakte vandaag de afronding bekend van een COLORFUL COMMUNITIES™-project in Amstelveen, waarmee de faciliteiten van KNGF Geleidehonden nieuw leven werd ingeblazen. Met het Colorful Communities programma wil PPG kleur en vitaliteit aanbrengen in samenlevingen waarin PPG actief is over de hele wereld. Ze doet dit door de inzet van vrijwilligers, producten én een financiële bijdrage. Zelfs Dagmar Oudshoorn, de burgemeester van Uithoorn, kwam langs voor haar blijk van waardering voor dit initiatief. 

Voor het project zetten meer dan 50 PPG-vrijwilligers zich een hele dag in om verschillende ruimtes en voorwerpen op te knappen, onder andere de gastenkamers, de medische ruimte, trainingstoestellen en bankjes in de buitenruimte. Om het project te ondersteunen doneerde PPG € 35.500 en 180 liter aan verfproducten van SIGMA COATINGS™, waaronder het nieuwe product Sigma Coatings Air Pure biobased muurverf, waarmee tot 70 procent formaldehyde uit de binnenlucht wordt verwijderd. 

Waardevol gebaar

Peter van der Heijden, waarnemend directeur bij KNGF Geleidehonden, was overdonderd: ´Het is zo bijzonder om te zien met welk enthousiasme en eindeloze inzet de PPG-medewerkers hier te werk gaan. In één dag krijgt ons opleidingscentrum een geweldige opknapbeurt: er worden oude dingen gerestaureerd en nieuwe projecten opgepakt. De warmte en passie waarmee deze groep mensen aan de slag ging is nu voor lange tijd terug te zien op diverse plekken op ons terrein. Een prachtig mooi en waardevol gebaar.´

Een verrijkende ervaring

‘Het is inspirerend om te zien met welke passie de vrijwilligers van PPG de locatie van onze charity partner, KNGF Geleidehonden, mooier hebben gemaakt,’ vertelt Jan Willem Tegelaar, algemeen directeur van PPG, Protective and Marine Coatings, Europa, Midden-Oosten en Afrika. ‘Het is een verrijkende ervaring om samen te werken om een bijdrage te leveren aan onze samenleving.’

PPG Colorful Communities™ project Netherlands 2017

Burgemeester Uithoorn bij onthulling

Burgemeester van Uithoorn Dagmar Oudshoorn en wethouder Marvin Polak kwamen langs om de onthulling van een speciaal schenkingspaneel bij te wonen. Dagmar Oudshoorn: ‘Als burgemeester zie je dit soort initiatieven graag. PPG is een belangrijke werkgever in Uithoorn en het is prachtig dat ze dit doen.’ Hoofdrol in deze onthulling heeft trouwens de assistentiehond Babbe van Sandra van Rosmalen, omdat Babbe het doek op aanwijzen van Sandra van het bord afhaalt. Vervolgens overhandigt PPG-medewerkster Libby Huijbrechts namens PPG een cheque ter waarde van € 35.500 aan KNGF Geleidehonden.

Het Colorful Communities programma is het belangrijkste initiatief van PPG in het kader van maatschappelijke betrokkenheid, met als doel de directe omgeving van PPG-vestigingen over de hele wereld te verfraaien en te beschermen. Het programma toont PPG’s bereidheid om meer te investeren in de samenleving en ondersteunt projecten waarbij maatschappelijke gebouwen in een nieuw jasje worden gestoken door PPG-vrijwilligers in te zetten en producten van PPG aan te bieden. In 2015 en 2016 realiseerde PPG bijna 60 Colorful Communities projecten, naar verwachting komen er dit jaar 75 bij.

Onze website gebruikt cookies