Na bijna 15 jaar gaat Hoofd Training & Cliëntenzorg, Peter van der Heijden, KNGF Geleidehonden verlaten. Het waren heel goede jaren, waarin Peter mede vorm heeft gegeven aan de groei en verbreding van de organisatie. 

Onder zijn leiding zijn onder meer de opleidingen van de autismegeleidehond, de assistentiehond en de buddyhond voor (oud-) geüniformeerden met PTSS tot bloei gekomen. Na het vertrek van de directeur van KNGF Geleidehonden in 2016 heeft Peter de organisatie ruim anderhalf jaar lang geleid als waarnemend directeur.

Peter heeft een nieuwe functie aanvaard als Hoofd Exploitatie van het Spoorwegmuseum in Utrecht. Deze functie is een uitdagende, nieuwe stap in zijn carrière. Met veel plezier kijkt hij terug op zijn periode bij KNGF Geleidehonden. “KNGF Geleidehonden is een prachtige organisatie. De vele bijzondere cliënten met hun vermogen om uitdagingen in het leven te overwinnen en daarbij volledig te durven vertrouwen op hun geleidehond, hebben mij enorm geïnspireerd. Net als de honden overigens, hun onvoorwaardelijke vriendschap en bereidheid tot spelen, leren en samenwerken blijft mij dagelijks ontroeren. Het afscheid van mijn collega’s zal niet makkelijk zijn. Het was geweldig om te werken met zulke toegewijde, gepassioneerde mensen waartoe ik natuurlijk ook de pleeggezinnen en vele andere vrijwilligers reken. Dat neemt niet weg dat ik ernaar uit kijk om aan de slag te gaan bij het Spoorwegmuseum.”

Het spreekt voor zich dat ook iedereen bij KNGF Geleidehonden Peter zal missen. Wij danken Peter voor alles wat hij voor de organisatie heeft betekend en wensen hem heel veel succes in zijn nieuwe functie.

Peter neemt deze maand afscheid. Zijn positie zal voorlopig waargenomen worden door KNGF-directeur Meta Neeleman, totdat geschikte opvolging gevonden is. 

Onze website gebruikt cookies