Peter van der Heijden benoemd tot bestuurslid IGDF

Peter van der Heijden zit naast lichte labrador op een speeltoestel

Hoofd Training & Cliëntenzorg, Peter van der Heijden, is tijdens het congres van de International Guide Dog Federation (IGDF) afgelopen mei in Kroatië verkozen tot bestuurslid.

KNGF Geleidehonden is één van de medeoprichters van de International Guide Dog Federation (IGDF). In 1989 werd deze federatie opgericht en de belangrijkste taak was het opstellen van standards (eisen), zodat de kwaliteit van geleidehonden over de gehele wereld gewaarborgd is.

Kennis en ervaring delen

Elke twee jaar organiseert de IGDF een seminar waar ontwikkelingen en uitdagingen worden besproken en uitgewisseld. Het seminar was eerder in Londen, New York en Tokyo en vond dit jaar plaats in Kroatië. Tijdens dit congres delen collega’s van over de hele wereld ervaringen met elkaar en presenteren ze de laatste ontwikkelingen en inzichten op het gebied van geleidehonden. 

De onderwerpen van de presentaties zijn zeer uiteenlopend en kunnen gaan over training en instructie, maar ook over fondsenwerving en het fokken van honden. KNGF Geleidehonden gaf bijvoorbeeld een presentatie over de geschiedenis van de geleidehond en over de geleidehondenbeleving, die afgelopen november door Koning Willem-Alexander op het opleidingscentrum werd geopend. 

Elkaar helpen

Naast het uitwisselen van kennis, moesten er ook nieuwe bestuursleden worden gekozen. Peter van der Heijden, hoofd Training & Cliëntenzorg van KNGF Geleidehonden, is een van de 4 nieuw gekozen bestuursleden. 

Peter: ‘Het IGDF spant zich in voor kwaliteitsbevordering van de geleidehondenscholen wereldwijd. In landen waar nog geen geleidehondenschool actief is, helpt het IGDF nieuwe initiatieven met opstarten. Dankzij deze ontwikkelingssamenwerking kunnen steeds meer mensen in de wereld op de hulp van een geleidehond rekenen. Het enthousiasme waarmee geleidehondenscholen elkaar wereldwijd helpen en internationaal samenwerken is heel mooi om te zien en geeft veel energie. Ik ben blij dat ik vanuit deze nieuwe functie daaraan mag bijdragen.’

Onze website gebruikt cookies