Vandaag is de landelijke vrijwilligersactie NLdoet gestart. Door heel Nederland hebben vrijwilligers zich de afgelopen weken aangemeld om zich op 11 en 12 maart in te zetten voor een (lokaal) initiatief of goed doel. KNGF Geleidehonden riep vrijwilligers op om ons te helpen bij het feestelijk openen van het nieuwste doppendepot in Aalten, Gelderland.

Vandaag tussen 11.00-13.00 uur konden fanatieke doppenspaarders en vrijwilligers de eerste doppen inleveren en helpen sorteren, om daarmee ons vierde doppendepot een stevige aftrap te geven.

5.000 kilo doppen

Heel Aalten en omgeving was de afgelopen weken druk met het inzamelen van de plastic doppen. Vandaag werd het resultaat zichtbaar: vele vrijwilligers reden af en aan om doppen te brengen. Ruim 5.000 kilo doppen werd ingeleverd. Met het gekletter van duizenden doppen in een grote zeecontainer werd het doppendepot geopend. Als de container vol is worden de doppen gerecycled en dat levert geld op. Die opbrengst gaat naar de opleiding van de geleidehonden van KNGF Geleidehonden. 

Enthousiaste vrijwilligers en leerlingen 

Leerlingen van het Christelijk College Schearsvoorde in Aalten deden zeer gedreven aan de doppenspaaractie mee, evenals leerlingen van basisschool De Klimop. De aangemelde vrijwilligers van NLdoet hielpen bij het sorteerwerk. De aanwezigheid van Sevinc Celik en Harry Vos met hun blindengeleidehonden gaf alle betrokkenen goed inzicht in wat een geleidehond voor zijn baas betekent en zorgde voor extra motivatie om vooral door te gaan met sparen.

Kleine moeite, groot verschil

Anika Blessing, fondsenwerver bij KNGF Geleidehonden, was trots op de belangstelling en het enthousiasme van alle spaarders: ‘Wat een geweldige start van dit nieuwe doppendepot. Honderden zakken met doppen zijn er ingeleverd! Meedoen door doppen te sparen bleek voor veel Gelderlanders een kleine moeite, terwijl een speciaal opgeleide hond voor iemand met een beperking een groot verschil betekent. We hopen dat dit nog maar het begin is en dat Gelderland fanatiek blijft doorsparen.’

Fotoverslag opening doppendepot 

Benieuwd naar de foto's? Bekijk de foto's op onze Facebookpagina (inloggen niet nodig)

Onze website gebruikt cookies