De nieuwe video ‘Autismegeleidehond’ van KNGF Geleidehonden toont hoe professioneel opgeleide honden de steun en toeverlaat zijn van kinderen die ‘de wereld anders zien’.

‘De wereld anders zien’; dat is waar kinderen met autisme mee kampen. Vaak heeft dit grote gevolgen voor de rest van het gezin. Erop uitgaan wordt steeds moeilijker en het wereldje van het gezin wordt zo steeds kleiner. 

‘Autismegeleidehond’ volgt als online video de succesvolle tv-commercial ‘Buddyhond’ op, die eerder dit jaar de Gouden Loeki won. Het filmpje is de nieuwe uiting in de campagne die de uitbreiding van de organisatie onder de aandacht brengt. Hierin staan (naast de bekende blindengeleidehond) de verschillende typen zorghonden van KNGF Geleidehonden centraal.

Positieve invloed op kinderen met autisme

“De indrukwekkende buddyhondcommercial heeft ons belangrijke zichtbaarheid gegeven. Mensen hebben gezien dat we niet alleen blindengeleidehonden opleiden", zegt Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden. "We gaan de serie nu uitbreiden met deze online video over een ander type zorghond: de autismegeleidehond. Sinds 2007 leiden we honden op om jonge kinderen met autisme te ondersteunen. Deze kinderen kampen met angsten of hebben de neiging onverwachts weg te rennen als ze overprikkeld raken. Onze honden hebben een positieve invloed op deze problematiek”, vertelt Greve. 

Autismegeleidehond | KNGF Geleidehonden

Schijnwerpers op de autismegeleidehond

Niet eerder speelde de autismegeleidehond een hoofdrol in een reclame-uiting van de organisatie. Toch was het nu tijd om de schijnwerpers op de autismegeleidehond te zetten. “Ondanks dat we deze honden al enige tijd inzetten bij gezinnen met een kind met autisme, is de autismegeleidehond in Nederland nog een vrij onbekend fenomeen. Dat maakt deze video een mooi en logisch vervolg in onze campagne over onze merkuitbreiding”, aldus Greve. Reclamebureau Selmore tekende wederom voor het creatieve concept.

Onze website gebruikt cookies