In de nieuwe KNGF-podcastserie ‘Roedel van twee’ beleef je verhalen van onze hulphondenbazen op een bijzondere manier. Al luisterend geeft KNGF Geleidehonden je een uniek inzicht in de verschillende werelden die onze hulphonden openen voor hun bazen met een beperking. Soms zijn dat grote stappen of dromen, zoals succesvol zijn in een baan of topsporter worden, en soms zit het in de ‘kleinere’ dingen, zoals zelfstandig naar het strand of het restaurant kunnen.

Bijzonder pact tussen hond en mens

De rode draad van de podcasts vormt het bijzondere pact dat mens en hond al lang geleden hebben gesloten. De tegengestelde belangen van de mens en de wolf zijn veranderd in een gezamenlijk belang in de samenwerking tussen mens en hond. Hoe is het om je te laten leiden door een geleidehond? Hoe ontstaat zo’n teamverband? De podcast neemt je mee in de levens van alle mensen die met knappe geleidehonden te maken hebben.

Podcast opent de wereld van KNGF

In aflevering 1 stappen we in de wereld van Corine en haar blindengeleidehond Vikas. Corine vertelt openhartig over het moment dat haar vorige blindengeleidehond met pensioen ging en de impact die dag op haar dagelijks leven had. Ook beleef je mee hoe instructeur Kees een examen afneemt bij een hond in opleiding.

In daarop volgende afleveringen duik je in de wereld van mensen met andere hulphonden, zoals een buddyhond PTTS of buddyhond autisme en hulphonden die mensen in een rolstoel bijstaan. Kennelmedewerkers vertellen hoe ze de honden op school in de watten leggen zodat ze optimaal kunnen leren.

Vijfdelige podcast verschijnt tweewekelijks

Roedel van twee is een vijfdelige podcast van KNGF Geleidehonden. Aan de hand van de persoonlijke verhalen kunnen luisteraars zich identificeren met de diverse groep mensen met een hulphond, én bekend raken met het veelzijdige werk van KNGF Geleidehonden. De podcast is geproduceerd door deStudio

Aflevering 1 is vanaf 24 maart te vinden via www.geleidehond.nl/podcast en via de bekende podcastkanalen. Elke 2 weken verschijnt er een nieuwe aflevering online. Wil je nooit een aflevering missen? Meld je dan hier aan om per e-mail een seintje te krijgen als er een nieuwe aflevering te beluisteren is.

Ga naar de podcastpagina

Onze website gebruikt cookies