Meta Neeleman nieuwe directeur KNGF Geleidehonden

Meta Neeleman nieuwe directeur KNGF Geleidehonden

De raad van toezicht van KNGF Geleidehonden is bijzonder verheugd aan te kondigen dat per 1 april 2018 Meta Neeleman (49) is benoemd tot directeur-bestuurder van KNGF Geleidehonden. Zij volgt hiermee Peter van der Heijden op, die het afgelopen jaar interim bestuurder was van de organisatie. Meta Neeleman werkte de laatste zes jaar als directeur-bestuurder bij Theater Orpheus in Apeldoorn.

Neeleman: ‘Ik zie met grote regelmaat in Theater Orpheus hoe geweldig het is dat een geleidehond ervoor kan zorgen dat mensen met een beperking toch naar (bijvoorbeeld) het theater kunnen. Ik zou graag mijn steentje bijdragen aan het verder ontwikkelen en vernieuwen van de organisatie die deze bijzondere honden opleidt. Mijn enthousiasme daartoe is alleen maar toegenomen door de gesprekken die ik de afgelopen tijd heb mogen voeren met de mensen van KNGF Geleidehonden.’   

Veelzijdige ervaring 

Zowel de raad van toezicht als het managementteam van KNGF Geleidehonden zien uit naar de komst van Neeleman: ‘Meta heeft veelzijdige ervaring in managementfuncties, waarbij ze aan heldere doelen werkt vanuit verbinding met alle stakeholders. Wij zijn ervan overtuigd dat Meta de kwaliteiten die in de organisatie aanwezig zijn, optimaal weet in te zetten. We zijn erg blij met haar komst,’ aldus Mijntje Lückerath, interim-voorzitter van de raad van toezicht.   

Meta Neeleman is een ervaren directeur-bestuurder met jarenlange betrokkenheid bij organisaties die maatschappelijke meerwaarde toevoegen. Van oorsprong is Neeleman journalist en werkte achtereenvolgens bij de regionale en publieke omroep, bij Vereniging Eigen Huis en de laatste zes jaar als directeur-bestuurder bij Theater Orpheus in Apeldoorn. Die organisatie staat nu als een huis, en Neeleman ziet uit naar haar nieuwe uitdaging.

Waarnemend directeur  

Peter van der Heijden, die de afgelopen periode als waarnemend directeur de organisatie heeft geleid, zal zich weer volledig richten op zijn taken als operationeel manager Training & Cliëntenzorg. De raad van toezicht van KNGF Geleidehonden is hem zeer erkentelijk voor de succesvolle wijze waarop hij deze tijdelijke rol als directeur heeft vervuld waardoor de continuïteit van de bedrijfsvoering gewaarborgd bleef.

Onze website gebruikt cookies