Cliënten met mooie prestaties, prins Harry die KNGF-honden aait: een terugblik.

Wij kijken terug op fantastische Invictus Games die medio april in het Zuiderpark in Den Haag plaatsvonden. Aan de wedstrijden, bedoeld voor fysiek of mentaal gewonde militairen, deden zo’n 500 sporters uit 20 landen mee.

Onder hen meerdere KNGF-cliënten, zoals Joyce van de Waardenburg. Zij nam deel aan zwemmen, powerliften, discuswerpen en kogelstoten. Joyce won een bronzen medaille bij het powerliften en droeg deze op aan Rhône, haar trouwe buddyhond PTSS. Cliënt Edwin Zegel (met buddyhond Winke) kwam uit bij het powerliften, discuswerpen en kogelstoten en Michel Jansen (met buddyhond Walley) deed mee aan boogschieten, zwemmen en driving challenge Land Rover. We zijn erg trots op hen!

Joyce en haar buddyhond op het podium met een medaille omFoto: Ministerie van Defensie

Een korte video-impressie van de Invictus Games

Voorlichting en support

KNGF Geleidehonden was aanwezig om voorlichting te geven over buddyhonden voor mensen met een posttraumatische stressstoornis (PTSS). We hadden bovendien honden meegenomen, zodat deelnemers die daar behoefte aan hadden deze één op één konden knuffelen. Dit ook omdat (buitenlandse) deelnemers soms hun eigen buddyhond PTSS hadden moeten thuislaten, terwijl ze de steun van deze hond in het dagelijks leven hard nodig hebben. Prins Harry, die aan de wieg stond van de Invictus Games, liep ook rond op het zonovergoten terrein in het Zuiderpark en kon het niet laten om met onze buddyhonden te knuffelen…Dat verbaast ons natuurlijk niets.

Prins Harry knuffelt een buddyhond 

trainer met prins harry en een KNGF-hond

Een ambassadeur knuffelt zijn buddyhond

Burgemeester brengt een bezoekje aan de stand

Ambassadeurs aanwezig

KNGF-cliënten Daan Spaans, Nelis Jutte, Niels Verheul en Robert van der Holst waren als ambassadeurs aanwezig, bemanden de KNGF-stand en deelden met het publiek hun eigen ervaringen met PTSS en met buddyhonden. Hun verhalen maakte diepe indruk op de toehoorders. Verder waren er nog andere KNGF-vrijwilligers en veel -medewerkers van de partij. We kijken terug op een zeer geslaagd evenement.

Ambassadeurs met hun hond bij de stand

Ambassadeur Daan staat voor de zaal en vertelt over zijn buddyhond

groepsgesprek op de invictus games

Onze website gebruikt cookies