KNGF Geleidehonden kan niet zonder de hulp van vrijwilligers en is ontzettend dankbaar dat mensen zich tientallen jaren, geheel belangeloos, willen verbinden aan de organisatie. Een van de vrijwilligers is Marieke Pijpker uit Aduard. Zij heeft door de jaren heen maar liefst 32 pups opgevoed voor KNGF Geleidehonden.

Belangrijke taak van het puppypleeggezin

Sinds 2004 zet Marieke Pijpker zich vol overgave in voor het opvoeden van KNGF-pups. De goede zorg van pleeggezinnen, zoals mevrouw Pijpker en haar gezin, is onontbeerlijk in de aanloop naar de opleiding van een hond tot hulphond. Zonder de hulp van pleeggezinnen zouden de honden niet kunnen opgroeien onder de meest ideale omstandigheden, namelijk in een gezinssituatie waar alle tijd, liefde en persoonlijke aandacht voor het opvoeden van een pup aanwezig is.

Enorm veel geduld en tomeloze inzet

Marieke Pijpker heeft zich de laatste jaren toegespitst op het opvoeden van honden die om verschillende redenen hun vorige pleeggezin moesten verlaten en zorgde er met veel liefde voor dat ze toch de startkwalificaties haalden om naar de geleidehondenschool in Amstelveen te kunnen. Daardoor is het aantal KNGF-honden dat zij en haar gezin in huis hebben gehad, opgelopen naar 32. Een prachtig aantal en een hele prestatie die nu wordt beloond met een Koninklijke onderscheiding.

Mevrouw Pijpkers krijgt een lintje van de burgemeester

Vaste klusdag op het terrein

Vrijwilligers kunnen zich op verschillende manieren inzetten voor KNGF Geleidehonden. Zo zijn er vrijwilligers die kleine onderhoudsklussen voor hun rekening nemen, zoals Michel Distelblom. In april 2002 ging Michel na zijn pensionering aan de slag als vrijwilliger op het KNGF-terrein. Wekelijks stak hij zijn handen uit de mouwen op de bijzondere locatie aan de Amsteldijk Noord in Amstelveen. Geen klus was hem te gek. Altijd vrolijk en met een goed gevoel voor humor pakte hij alles op. Inmiddels is Michel 80 jaar en heeft na 20 jaar zijn vrijwilligerswerk neergelegd. Michel was voor KNGF echt een onmisbare kracht en het is bijzonder dat zijn inzet nu wordt geëerd in de vorm van een Koninklijke onderscheiding.

De heer Distelblom krijgt een lintje van de burgemeester

Onze website gebruikt cookies