KNGF Geleidehonden is van 16 tot en met 22 april aanwezig op de Invictus Games in het Zuiderpark in Den Haag. De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor militairen die door of tijdens de dienst gewond raakten. KNGF Geleidehonden is met Hulphond Nederland aanwezig om voorlichting te geven over hulphonden. Daarnaast zijn er trainers met honden in opleiding aanwezig om indien nodig sporters bij te kunnen staan. Ook doen er cliënten aan verschillende sportwedstrijden mee. Edwin Zegel met Winke, Joyce van den Waardenburg met Rhône en Michel Jansen met Walley doen aan de wedstrijden mee.

Nieuwe doelen stellen en eigenwaarde vergroten

Iedere deelnemer aan de Invictus Games heeft zijn of haar eigen heftige verhaal en allemaal hebben ze de kracht gevonden om dóór te gaan. Dankzij het sporten stellen ze nieuwe doelen en werken ze aan het vergroten van hun eigenwaarde. Bij de Invictus Games staan juist die persoonlijke doelen voorop, niet de sportprestaties.

Kracht van sport voor herstel en meer begrip

De Invictus Games gebruikt de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en meer begrip te creëren voor gewonde militairen. ‘Invictus’ staat voor ‘onoverwonnen’. Aan de Invictus Games doen 500 deelnemers uit 20 verschillende landen mee aan 10 sporten: atletiek, gewichtheffen, handboogschieten, indoorroeien, JLR Driving Challenge, rolstoelbasketbal, rolstoelrugby, wielrennen, zitvolleybal en zwemmen.

Ervaringsverhalen en informatiestand

Tijdens presentaties op Tweede Paasdag en dinsdag 19 april delen onze ambassadeurs hun ervaring. Onder het motto ‘hoe om te gaan met tegenslag’ vertellen zij hoe ze met hun PTSS omgaan en wat hun hulphond daarin betekent. Verder delen we de hele week samen met Hulphond Nederland een stand. Bezoekers aan de Games kunnen hier meer informatie over KNGF Geleidehonden als organisatie en de verschillende hulphonden krijgen.

Kom jij onze cliënten aanmoedigen?

Ben je benieuwd wanneer onze cliënten in actie komen? Op de website van de Invictus Games vind je het volledige programma en kun je tickets bestellen. Het evenemententerrein is vrij toegankelijk. Alleen voor het bezoeken van een wedstrijd zijn kaarten nodig.

  • Joyce doet mee aan zwemmen, powerliften, discuswerpen en kogelstoten.
  • Edwin komt in actie bij powerliften, discuswerpen en kogelstoten.
  • Michel doet mee aan boogschieten, zwemmen en de Land Rover Driving Challenge.

 

Meer achtergrondinfo

Luchtfoto van het Invictus Games terrein

Onze website gebruikt cookies