Om alle alleenstaanden, stellen en gezinnen die aan huis gekluisterd zijn een hart onder de riem te steken, geeft KNGF Geleidehonden vier weken lang de avonturen van pup Goochem cadeau. Via een wekelijkse mail ontvangen mensen een update met foto’s en een verhaaltje over golden retriever Goochem. Zo zien ze hoe hij opgroeit van pup tot blindengeleidehond.

Woordvoerder Eveline Mulder: ‘Je krijgt in een notendop te zien hoe het leven van een (toekomstige) geleidehond eruit ziet. Je leest wat er komt kijken bij de opvoeding en wat Goochem zoal leert om zich voor te bereiden op zijn belangrijke taak. Mensen kunnen zich hier inschrijven. Het is geheel vrijblijvend. In werkelijkheid duurt het opgroei- en scholingstraject natuurlijk langer dan vier weken, maar wij geven Nederland graag een uniek uittreksel van Goochem’s échte dagboek. Want Goochem is een echte hond, die inmiddels aan het werk is als geleidehond.’

Na afloop van de vier weken (of eerder), kunnen mensen overstappen op één van de opvolgers van Goochem. Op dit moment zijn dat Stitch, Zanne en Bixby. Zij staan nog aan het begin van hun leven en loopbaan. Mulder: ‘Als je een van deze hondjes steunt kun je het leven van pup tot geleidehond heel intensief volgen, want het online dagboek wordt wekelijks gevuld met een update over jouw pup. Leuk én leerzaam voor het hele gezin. In ruil voor het dagboek vragen wij je 8 euro per maand, waarmee we een deel van de opleiding van deze honden kunnen bekostigen.

Onze website gebruikt cookies