Kijktip! In de tv-serie De Nalatenschap is elke aflevering aandacht voor een nalatenschap aan een goed doel. In de deze aflevering vertelt Willem Groot Zwaaftink waarom hij nalaat aan KNGF Geleidehonden.

Steeds meer mensen hebben de wens om na hun dood iets te betekenen voor een ander. De tv-serie De Nalatenschap gaat over mensen die hun nalatenschap schenken aan een goed doel. De persoonlijke verhalen die schuilgaan achter het huis en de inboedel geven een unieke inkijk in het leven van de geportretteerden. 

Kijk hier de aflevering terug


Erfgenaam 

In de aflevering van zondag 3 december staat het bijzondere verhaal van de 60-jarige Willem Groot Zwaaftink centraal. Willem is zo blij met zijn blindengeleidehond June, dat hij KNGF Geleidehonden heeft benoemd tot erfgenaam. Hij wil dat met zijn nalatenschap meer mensen het geluk kunnen ervaren van een geleidehond. 

Toevallige ontmoeting 

Na zijn overlijden zullen hij en zijn vrouw Diny alles nalaten aan KNGF Geleidehonden. Willem werd tien jaar geleden blind. Voor hij zijn zicht verloor maakte hij een reis rond de wereld en bezocht 24 landen. Zo kan hij de rest van zijn leven de mooiste plekjes op aarde terughalen in zijn gedachten en dromen. Zijn vrouw Diny heeft hij nooit gezien. Ze vielen drie jaar geleden als een blok voor elkaar bij een toevallige ontmoeting tijdens het honden uitlaten. 

Opleiden van geleidehonden 

De erfenis van Willem en Diny kunnen we goed gebruiken voor het opleiden van geleidehonden. Na deze opleiding kunnen de honden hun baas dagelijks helpen met een mobieler, zelfstandiger en vrijer leven. Willem weet als geen ander hoe waardevol dat is.

De uitzending van De Nalatenschap over Willem Groot Zwaaftink is te zien op zondag 3 december om 11.50 uur en zaterdag 9 december om 15.50 uur op SBS6. 

Ook is de aflevering hier terug te kijken.

Onze website gebruikt cookies