1 op de 3 mensen met hulphond geweigerd in de horeca

Het gebeurt nog veel te vaak; weigering van iemand met een hulphond aan de deur van openbare gelegenheden. Maar liefst 1 op de 5 mensen met een hulphond overkomt het met regelmaat en zelfs 1 op de 3 is wel eens de toegang geweigerd in een eet- of drinkgelegenheid.

Weigering niet altijd gebrek klantvriendelijkheid

Wat blijkt? Weigering van hulphonden is niet altijd een gebrek aan klantvriendelijkheid. Veel mensen zijn niet aangesloten op de juiste informatie over deze speciaal opgeleide honden. KNGF Geleidehonden en Hulphond Nederland hebben de handen ineen geslagen om een gedragsverandering aan de deur van openbare gelegenheden te bewerkstelligen.

Voorlichting ondernemers op horecavakbeurs

Tijdens Gastvrij Rotterdam zullen beide partijen gezamenlijk de campagne “Een hulphond is welkom” onder de aandacht brengen. Het doel? Ondernemers en horecapersoneel van de juiste informatie voorzien. Zo weten bijvoorbeeld veel mensen niet dat het tegen de wet is om iemand met een hulphond te weigeren of denkt men dat het onhygiënisch is deze honden toe te laten. Gedurende de drie beursdagen zullen er flyers en koekjes in de vorm van een hondenbot uitgedeeld worden. Ook zijn er raamstickers verkrijgbaar waarmee ondernemers aan hun gasten duidelijk kunnen maken dat ook hulphonden bij hen in de zaak welkom zijn. De organisatie van Gastvrij Rotterdam steunt de campagne door kosteloos beursruimte beschikbaar te stellen.

Een hulphond is welkom

De campagne “Een hulphond is welkom” is gericht op een gedragsverandering aan de deur van openbare gelegenheden. Op de website 'Een hulphond is welkom' staat per sector gerichte informatie omdat blijkt dat een gebrek hieraan leidt tot weigeringen. Een onderdeel zijn de raamstickers waarmee ondernemers kunnen laten zien dat hulphonden bij hen in de zaak, winkel, praktijk welkom zijn. Want ondanks dat toegang van een hulphond wettelijk is bepaald staan nog altijd teveel gebruikers voor een dichte deur vanwege de hulphond.

Onze website gebruikt cookies