Op zaterdag 22 oktober is er een nieuw seizoen van de tv-serie De Nalatenschap op SBS6 gestart. In dit programma duiken we in de persoonlijke verhalen en beweegredenen van mensen om na te laten aan een goed doel. In de aflevering van zaterdag 10 december a.s. om 16.30 uur staat cliënt John centraal. Hij vertelt over de impact van zijn buddyhond PTSS. Wat zijn buddyhond Acajou voor hem betekent is zo waardevol, dat hij samen met zijn vrouw heeft besloten om na te laten aan KNGF.

John kreeg door zijn uitzendingen naar oorlogsgebieden en alles wat hij daar heeft meegemaakt, te maken met beroepsgerelateerde PTSS. Hierdoor kwam John nauwelijks meer buiten. Zes jaar geleden kwam buddyhond Acajou in zijn leven. Sindsdien is zijn leven drastisch veranderd.

Een vacht en vier pootjes

“Ik ga weer naar buiten, doe zelf boodschappen, ga naar het theater en ik ben zelfs een keer bij de Veteranendag geweest. Zonder Acajou had ik dat nooit gedaan. Ik slaap beter en slik ook geen medicijnen meer. Acajou voelt feilloos aan hoe ik me voel en steunt me door dik en dun. In de gang hangt een tegeltje: mijn therapeut heeft een vacht en vier pootjes.’

‘We wisten eigenlijk al heel lang dat we onze nalatenschap moesten gaan regelen. Mijn vrouw heeft altijd gezegd: ik wil alles aan dieren nalaten. Maar toen Acajou in ons leven kwam, was het voor ons gelijk duidelijk dat we aan KNGF wilde nalaten. Voor ons is het heel simpel: mijn militaire onderscheidingen gaan naar mijn neefje, de rest is allemaal voor KNGF. En dan specifiek voor de buddyhonden voor ex-geüniformeerden. Daar zijn namelijk echt nog heel veel honden voor nodig.’

De uitzending

Op zaterdag 10 december om ca 16.30 uur vertelt John zijn verhaal op SBS6. De aflevering wordt herhaald op zondag 18 december om ca 12.30 uur. 

Onze website gebruikt cookies