Vanavond is de mini-speelfilm PERFECT MATCH van KNGF Geleidehonden voor het eerst te zien op het witte doek. In 90 seconden wordt de matchmaking tussen een afgestudeerde geleidehond en zijn blinde baas op verrassende wijze belicht.

Jennifer Hoffman en Pepijn van Hulst kruipen in de huid van matchmakers die een nieuwe geleidehond zoeken voor een blinde man. Met de film vraagt KNGF Geleidehonden aandacht voor haar belangrijke werk, namelijk het opleiden van geleidehonden voor mensen met een lichamelijke of psychische beperking. PERFECT MATCH is vanaf 7 februari de hele maand te zien in het voorprogramma van de films ‘Taal is zeg maar echt mijn ding’, ‘Het leven is vurrukkulluk’, ‘Gek van Oranje’ en de blockbuster ‘Fifty Shades Freed’ in de bioscopen van Foxscreen. En bij Jean Mineur voor de hoofdfilms ‘The Post’ en ‘Wild’.


Verkeerde been 

De film zet de kijker in eerste instantie op het verkeerde been. Namelijk of het gaat om een matchmaking tussen man en vrouw. Het blijkt anders… het gaat om de zoektocht naar een nieuwe blindengeleidehond voor de man. Het verhaal wordt in speelfilmvorm gepresenteerd. De dramatiek van het wachten, de spanning, de ontmoeting en de ‘perfect match’ staan centraal. Samen met Erris van Ginkel - Nederlands theatermaker, scenarioschrijver, liedjesschrijver en regisseur - en zijn bedrijf Moodfactory is er een script opgesteld voor de mini-speelfilm. 


Cast 

Onder de cast bevinden zich zowel acteurs als amateurs. De rollen van de matchmakers worden gespeeld door Jennifer Hoffman en Pepijn van Hulst. De geleidehondenbaas met zijn hond en de instructeur van KNGF Geleidehonden spelen zichzelf.


PERFECT MATCH


Maatwerk 

Het matchingproces tussen geleidehond en baas is een relatief onbekend aspect van het werk van KNGF Geleidehonden. Bij het maken van de perfecte match wordt gekeken naar tal van factoren bij baas en hond: ieders karakter, looptempo en energie, maar ook woonomgeving, gezin en praktische inzet van de hond. Maatwerk dus, waar veel aandacht aan wordt besteed. Dat moet ook, want alleen als de combinatie klopt, kunnen baas en hond uitgroeien tot een gelukkig en geolied team.


Sponsor een pup 

De PERFECT MATCH film maakt onderdeel uit van de campagne voor sponsoreenpup.nl. Met een maandelijkse donatie kunnen mensen een pup in opleiding financieel steunen en worden ze met foto’s, filmpjes en verhalen op de hoogte gehouden van alle belevenissen van de pup die opgroeit tot geleidehond. 


Golden spot 

Vanavond wordt de mini-speelfilm PERFECT MATCH van KNGF Geleidehonden voor het eerst vertoond. De aftrap vindt plaats in bioscoop Cinemeerse in Hoofddorp, waar hij als ‘Golden Spot’ te zien is tijdens de Ladies Night bij de blockbuster ‘Fifty Shades Freed’ die morgen in première gaat. 

Bekijk de trailer en de volledig toegankelijke versie van de speelfilm.

Onze website gebruikt cookies