Een beperking kan mensen het gevoel geven dat zij vast zitten in hun eigen wereld. Gelukkig is KNGF met professioneel getrainde assistentiehonden in staat om deze mensen vooruit te helpen. Dat doen wij al 88 jaar. Inmiddels zijn er duizenden honden opgeleid en daarmee de levens van veel mensen ingrijpend veranderd. Letterlijk werelden voor hen geopend.

In het jaaroverzicht laten we graag zien wat we samen hebben bereikt in 2023. Voor het grootste deel zorgen giften, nalatenschappen en donaties ervoor dat KNGF-honden hun belangrijke werk kunnen doen. Je kunt hem onderaan deze pagina doorbladeren.

Doelstellingen behaald

De fokafdeling, die er jaarlijks voor zorgt dat er voldoende pups worden geboren, overtrof de doelstelling van 160 pups in 2023: het werden er 171! Door continue werving van puppypleeggezinnen vonden zij een fijn tijdelijk huis. 113 jonge honden kwamen naar school in Amstelveen en begonnen aan hun opleiding tot ADL-assistentiehond, blindengeleidehond, PTSS-assistentiehond of assistentiehond voor kinderen.

In vogelvlucht

Naast honden opleiden tot fantastische hulphond, deed KNGF in 2023 nog zóveel meer. Zo kwam er diverse keren een cameraploeg langs in Amstelveen om het bijzondere werk vast te leggen. Medewerkers haalden hun diploma: KNGF is namelijk niet alleen een opleidingscentrum voor honden, maar ook voor medewerkers. Elk jaar beginnen er nieuwe trainers aan hun opleiding. KNGF was aanwezig op de International Guide Dog Federation-(IGDF) conferentie in Vancouver (Canada). En de deuren van het KNGF-terrein konden in 2023 weer volop open voor publiek. Via donateursdagen en kijkmiddagen konden mensen kennismaken met ons werk en de impact ervaren die het heeft op mensen met een beperking.

Impactvolle verhalen

Donateurs, medewerkers en cliënten komen ook aan het woord. Instructeur Rijk vindt het ongelooflijk om te zien wat je kunt bereiken met een hulphond. “Het leven van mensen met PTSS of kinderen met een beperking én hun gezinsleden, gaat er flink op vooruit dankzij hun getrainde hond.”

KNGF-honden kunnen alleen geweldige hulphonden worden en workshops kunnen alleen bestaan met steun van donateurs. KNGF Geleidehonden ontvangt geen subsidie en slechts een klein deel van de kosten wordt vergoed door zorgverzekeraars en werkgevers. Wij zijn geholpen met alle steun, groot en klein, met structurele en eenmalige bijdragen.

Onvoorwaardelijke steun

Iedereen die ons helpt, zowel in tijd als financieel, zijn we ontzettend dankbaar. Zonder deze loyale steun kunnen pups niet opgroeien en uitgroeien tot professioneel getrainde hulphonden. Steeds meer mensen willen zich ontwikkelen met een hulphond aan hun zijde. Met jouw hulp kunnen we groei realiseren en help je mee bereiken dat mensen met een beperking weer mee kunnen doen in de maatschappij. Een team vormen met een hulphond, vergroot de zelfstandigheid en het zelfvertrouwen van mensen, en biedt hen tevens mobiliteit en vrijheid. Jouw steun maakt dus het verschil.

Onze website gebruikt cookies