Grenzen verleggen. Telkens weer een stapje verder gaan. Niet bij de pakken neerzitten, maar aanpakken. Meer durven en gaan ontdekken met die trouwe viervoeter naast je. Dat is waar het werk van KNGF Geleidehonden om gaat. En dat is ook de insteek van KNGF opent werelden, waarmee we laten zien hoe een KNGF-hulphond hieraan bijdraagt. Zo ook voor Sander Koomen.

De wereld van Sander

Geboren met het syndroom van Usher. Een aandoening waardoor je langzaam doof en blind wordt. Het verhaal van de jonge jongen die van auto’s en motoren houdt. Die droomt om helikopterpiloot te worden en een aantal jaar later moet accepteren dat dit nooit voor hem zal zijn weggelegd. Die jongeman die houvast had aan zijn werk, maar later volledig werd afgekeurd. Die zijn wereld bewust heel klein maakte, om niemand tot last te zijn. De tijd die nodig was om het verdriet een plek te geven en de handicap te accepteren.

De omslag die blindengeleidehond Brighty bracht: met haar durft hij dingen. Drempels zijn lager, de wereld is groter. Hij vond de liefde, kon er weer zijn voor zijn kinderen en had het vertrouwen om zich op te geven voor een sportief avontuur dat een enorm talent naar boven bracht. Talent dat hem deze zomer naar Parijs brengt, waar Sander aan de start zal staan van de Paralympische triatlon.  Grenzen verleggen en durven aanpakken.


Sander's verhaal is het verhaal van veel van onze cliënten. Met de hulp van onze assistentiehonden krijgen zij nieuwe perspectieven in het leven en ontstaat er de ruimte om nieuwe dingen te ontdekken. Twee van die verhalen zijn in prachtige online feelgood-video’s (in 2020) in beeld gebracht, zoals degene hierboven. KNGF Geleidehonden werkt hierin samen met sponsor Eukanuba. Samen geloven wij in de kracht van film om een breed publiek te inspireren en bewust te maken van de impact die onze hulphonden kunnen maken. 

Bekijk hier de tweede film in deze serie: het verhaal van Martine. Beide video’s zijn geproduceerd door Moodfactory, producent van storytelling experiences.

Onze website gebruikt cookies